Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Smoorverliefd
Ik heb gister veel te veel gezopen. Zo voelt het. Maar het dronken gevoel komt dit keer door een heerlijk optreden in een volle Leidse Schouwburg. De te droge keel, de zin in snack – food en het ‘naar de klote zijn’ staan echter in geen verhouding tot het verliefde gevoel. Ik ben smoorverliefd. En dat op Valentijnsdag. Smoorverliefd, maar geen idee op wie... Op een festival? Op een schouwburg? Meer nog op het warme bad van de organisatie en alle mensen die ik heb ontmoet.

Waar het begon: Na een selectie uit 67 video’s volgde een auditie voor 21 acts in Societeit de Burcht (Leiden) en daarvan zijn er 8 geselecteerd voor het Festival. Zij kregen een workshopweekend onder begeleiding van Hans Sibbel, Minou Bosua en Jessica Borst om elk aan hun programma te werken.

Deze week was het dan zo ver: Op maandag en dinsdag speelden Gijs Nillissen, Intgeniep, Yora Rienstra, Stefaan van Brabandt, Robert Derksen, Sanne en Dees, Roy Arnouts, en Paulien Cornelisse. Het niveau was hoog en de acts zeer divers. Mijn optreden ging voor mijn gevoel lekker en met de reactie van de jury kan ik verder. Het was wel erg onwerkelijk als één van mijn helden Wim Helsen op rij 4 zit en als Jochem Myer je veel plezier wenst van te voren. Dat hoort niet. Ik hoor met de afstandsbediening in de hand dubbel te liggen van het lachen bij Wim. Ik hoor in een slaapzak buiten te liggen om als eerste een abonnement te nemen op een schouwburgbezoek waarmee ik hoop daardoor ingeloot te worden bij Jochem. Onwerkelijk dromend of dronken?

Bij de uitslag voorgelezen door dhr Nuissl van de Kleine Komedie blijken de volgende 5 namen door te gaan naar de halve finale op donderdag: Sanne en Dees, Gijs Nillisen, Paulien Cornelisse en de Belgische acts Intgeniep en Roy Aernouts. Helaas zit ik er niet bij, want wie wil er nou niet nog een keer in die sfeer spelen in de Leidse Schouwburg. Tegelijkertijd gun ik het deze mensen intussen (bijna) net zo hard als mezelf en ben ik blij voor hen. Donderdag kan ik er niet bij zijn, maar zaterdag ga ik zeker kijken naar een ongetwijfeld boeiende finaleavond. Ik mis je, en blijf smoorverliefd. Nu eerst maar wat kroketten halen. Eet smakelijk.
Bekijk archief
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100