Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Pardon!
Terwijl achter gesloten deuren over onder andere de AOW, de Hypotheekrente aftrek en het Generaal Pardon zwaar wordt onderhandeld zo het lijkt, wil ik graag in alle openheid nog wat kwijt. In de hoop dat het net op tijd de heren bereikt.

Sorry hoor! Maar als je bijvoorbeeld iets steelt en de politie zegt dat je naar de gevangenis moet, dan g je toch naar de gevangenis. Dat gaat dan hoe dan ook door. Stel, dat je thuis in beroep mag gaan en dat je dit doet.... alleen tevergeefs. Dan ben je toch nog steeds een dief die naar de gevangenis moet!

Stel je gaat opneuw vanaf thuis een aanvraag schrijven om thuis te mogen blijven... en opnieuw wordt dit verzoek afgewezen omdat je iets hebt gestolen, en niet voldoet aan de regels die wij hebben in Nederland om thuis te mogen blijven. Je kan doorprocederen, je kan kat en ketel verwijten, maar je weet zelf ook wel: Ik moet pleiten. En let op, nou komt het meesterlijke besluit: Als dit voorval zich vervolgens 5 jaar herhaalt dan hoef je volgens Wouter Bos plots je huis niet meer uit.

Dit kan toch niet bestaan? Bovendien is het behoorlijk lullig voor de mensen die intussen wel gewoon de regels hebben gevolgd en de gevangenis zijn ingegaan. Mocht je binnenkort wat mensen terug zien keren uit de gevangenis, dan weet je dus dat Wouter Bos op hun tv goed ontvangen is. Ben je trouwens een dief en heb je toevallig een kind dn hoef je weer niet de gevangenis in, toch? Snapt u het nog?

Tijdens de verkiezingen was een Generaal Pardon net het allerbelangrijkste om op een partij te stemmen. Maar wat blijkt nu met de tijd? Een groot deel van de kiezer is groot verliezer, want velen stemden links in de hoop dat het beter zou gaan met de armen. En net, ik herhaal net omdat ze een Generaal Pardon wilden. Ze zijn stil en hebben spijt.

Je kan het eens zijn en oneens zijn met de regels in ons land. Maar als je ze eenmaal hebt, dan schuif je ze niet zomaar aan de kant. f je stelt de regels ter discussie of je houdt je mond en laat het Generaal Pardon varen. Beste Wouter, kom tot bedaren. Dit gebeurt nota bene in een periode waarin er maar geen nieuw kabinet gevormd kan worden. Na weet ik hoeveel jaar politiek, na weet ik hoeveel eindeloze debatten met elkaar, wt je ondertussen toch van elke partij elke horde!

Maar nee, we gaan eerst even samen met informateur Hoekstra en intussen met dhr Wijfels rstig orienteren welke partijen misschien wel bij elkaar zoden knnen passen. Dat regel je toch in n pauze tijdens het plassen! Natuurlijk moet je overleggen wie, waar en hoeveel water er bij de wijn moeten worden gedaan. Maar dat je kotsend en dronken de kiezer buiten laten staan... Doe wat water bij de wijn. Hef het glas omdat we dronken zijn. Proost. Al dat gedoe in de politiek valt voor de kiezer toch niet meer te rijmen... Ik nodig links in mijn huis uit voor een groot glas water...
Bekijk archief
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100