Leden:



Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Wetenschappelijk onderzoek!
Uit Wetenschappelijk onderzoek blijkt..., als een zin daarmee begint dan vraag ik me meteen af wie er nu weer niks te doen had en aan het eind van dit jaar zijn subsidiepotje nog leeg moest maken.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er geen overtuigend bewijs is dat een medicijn of middel helpt tegen een kater door alcohol. Ach iedereen weet toch dat deze 1 januari een dag is van op de bank liggen met koppijn, boven een wasbak, wc of emmer hangen, roepen dat je nooít meer gaat drinken en je de volgende keer weer gewoon klem gaat zuipen. Iedereen weet dat. Alleen iedereen weet dat nooit op het moment dat ze aan het drinken zíjn. De hersenen hebben namelijk geen geheugen voor ‘pijn’.

Na aanleiding van dit bericht ben ik onder experts onderzoek gaan doen. Alle studenten komen tot een eenduidig antwoord: “Een nieuw biertje helpt wel aardig, omdat het verdooft.” Mits het er niet meteen weer uitkomt natuurlijk. Op korte termijn werkt het ook om je stoel mee te nemen onder de douche en een tijdje te blijven zitten. Wel even afspreken dat iemand je er na een tijdje weer onderuit haalt. Verder hopen dat er twee wc’s zijn op de studentenflat en s’avonds weer aansluiten bij het drinken.

Bij onderzoek en peilingen denk ik ook meteen aan Maurice de Hond. De man die tijdens de jaarwisseling in 2000 vreesde voor “de millenniumbug”. Dat alle computers waar zoveel afhankelijk van is, het zouden begeven over de hele wereld. Terwijl in alle landen het overal al goed bleek te zijn gegaan, zat hij halverwege januari nog steeds met twee kaarsen, lucifers en 10 ingeslagen broden trillend van angst op zolder. Nou die kerel, hoe vaak hij het nieuws ook zocht het afgelopen jaar, vertrouw ik dus allang niet meer.

Vorige week is onderzoek gedaan door Interpolis naar de oorzaken van het hoge aantal branden in de periode tussen kerst en oud- en nieuw. De uitslagen weet ik niet meer, maar logischerwijs zijn enkele redenen hiervan de extra aangestoken kaarsjes en kortsluiting door kerstverlichting. De conclusies en aanbevelingen weet ik nog wel. Hou je vast hoor het zijn echt baanbrekende aanbevelingen: Laat niet je kerstverlichting aan staan als je er niet bent of gaat slapen.

Je verzint het zelf niet. De andere aanbevelingen zijn: Pas op met brandende kaarsen en steek niet je kerstboom in de fik in je huiskamer; Gooi niet je oma met rollator en haar zelfgebreide trui in het haardvuur! Dankjewel Interpolis voor deze glasheldere resultaten.

En we zijn er nog niet hoor met onderzoeken aan het eind van 2006. Nee, nee: “Het geld van de zorgtoeslag dat eind deze maand is binnengekomen wordt vooral uitgegeven aan vuurwerk.” Zo is onderzocht. Kom op zeg! Dan wil ik ook weten of er precies zoveel meer aan vuurwerk is gekocht, als aan zorgtoeslag in Nederland is uitgedeeld. Het zal me echt een zorg zijn. Al betalen ze hun vuurwerk van de erfenis van hun in het haardvuur gestorven oma. Doe zo’n nietszeggend onzin onderzoek goed of doe het niet. Doe het liever niet.

Uit onderzoek blijkt dat de meerderheid oud- en nieuw vanavond thuis viert. Mooi dan hoor ik bij de meerderheid. Wat een geruststelling zeg. Mensen, het beste voor komend jaar. Met toegewenst veel lol, veel zin en onzin om ons jaar te verrijken. Prettig jaar allemaal!
Bekijk archief
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100