Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
"PS Geen SP"
Gefeliciteerd SP! Beter gezegd: Gefeliciteerd Nederland! Alle armen krijgen het weer goed in dit arme ontwikkelingsland. De als anorexia – uitziende van de honger stervende sprietjes gaan weer eten krijgen. Wij zullen niet meer in één laatste adem genoemd worden met Ethiopië en Afrika. Dank aan de SP!

Het begrip ‘armoede’ in Nederland betekent dat je rond het minimum verdient. Zo noemen we dat. Door die term ‘armoede’ krijg je een heel ander en verkeerd beeld. Slimme Jan die in de verkiezingsstrijd op dit beladen woord inspeelt.

Ik besluit op donderdagochtend arm te worden, dan word ik vanzelf rijk. Mijn pa heeft zijn baan opgezegd, hij wordt een rijk man. Mijn moeder zit in de ww, en binnenkort in de aow, ze zal binnenkort wel een wereldreis gaan maken.

Ik zie agenten massaal bonnen uitschrijven om van alles, hoge snelheid, hoge boetes. Zelfs voor ‘door het rode licht lopen’, alles. Ik vraag: ‘Waarom agent?’ “We moeten de kas nog even spekken voordat de SP gaat regeren.”

In de afgelopen weken heb ik elk negatief stemadvies gekregen wat er maar bestaat. Ik moest geen PVDA stemmen want dat is niet goed voor de vergrijzing, geen VVD omdat het milieu dan naar de klote gaat, geen Groen Links omdat dan de economie wordt verwaarloosd en er dan geen geld is voor het milieu, geen CDA want die gaan over de ruggen van de armen, geen die want die doet dat, geen zus want die doet zo, geen thee want dat is koffie.

Gelukkig konden we nog strategisch stemmen. Een stem voor de SP was er één voor de SP en tegen de rest. En een stem voor de VVD is er één voor de VVD en tegen de andere partijen. Maar stel nou dat je tegen het CDA bent dan kan je gewoon níet op die partij stemmen. En we zijn een dag verder en het gelul gaat gewoon door. Een goed betaalde televisiejournalist gaat voorrekenen voor de mensen thuis welke coalities er allemaal mogelijk zijn. Laat de mensen lekker zelf puzzelen, maak er een belspelletje van en laat ons zelf proberen op te tellen hoe je op meer dan 75 zetels komt.

Waar is de partij die roept dat ik op hén moet stemmen omdat zij zelf goede ideeën hebben. Partij voor de Dieren is de enige. Hun boodschap is: “Je moet goed zijn voor dieren, want daar begint het en dan ben je ook goed voor mensen.” Maar daarvoor hebben we helemaal niet genoeg dieren. Willen ze in achterstandswijken gratis varkens uit gaan delen? Dat helpt niet. Volkert van der G had zes katten. Gefeliciteerd PvdD! In China eten ze trouwens hond, in scandinavië geloof ik walvis, en de Duitse Kannibaal eet mens. Eet smakelijk.

Mag ik me aansluiten bij het afgeven van een negatief stemadvies: Stem je tv níet af op nog meer politiek gezwevel. Aan het eind van de dag waarop de coalitiebesprekingen beginnen zou een mooi negatief coalitieadvies van Mark Rutte zijn: “PS geen SP”!

www.robertderksen.nl
Bekijk archief
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100