Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Annemarie mee op missie
Burgermeester van Almere Annemarie Jorritsma opperde vorige week dat prostituees mee moeten met militairen op buitenlandse missies. Ze was zó overtuigd dat ze voorstelde dat als ze niemand konden vinden, ze zelf mee zou gaan.

Een missie duurt ongeveer 4 maanden. Als je zolang in Nederland geen vriendin hebt, dan verkrachten die militairen toch ook geen vrouw. Ik heb de eerste 20 jaar van mijn leven geen seks gehad en daar heeft geen enkele vrouw wat van gemerkt. Zoiets noem ik graag zelfbeheersing. Is bij al die militairen het rechterhandje afgeschoten? Ik ben docent en kan níet 8 lesuren zonder seks. Dus om te voorkomen dat ik een mooie leerlinge in de pauze laat nablijven, stel ik een bordeel in de lerarenkamer voor!

In mijn middelbare schooltijd riepen wij altijd als er een lelijk meisje langs liep: “Zak over de kop, vlag in de hand, volkslied zingen en neuken voor het vaderland”. Wij riepen dat met 6 vrienden die samen niet vaker dan 3 keer hadden getongzoend. Bij ons vulde de testosteron via onze pukkels de hele kantine. We zaten met een lineaal in de broek en gingen soms verdacht vaak naar de wc. Maar wij lieten al onze mooie medeleerlingen en juffrouw Lelie met rust! Ik zie al voor me dat er een onverwachte aanval op het kamp komt en iedereen ligt te rampetampen. “Jongens, we worden aangevallen, vechten”. ‘Ik kom.’ Slappe hap. Hele slappe hap.

Geen slappe hap is Samir A. Samir A heeft een video opgenomen waarin hij verwijst naar een aanslag. En waarin hij afscheid neemt van familie en vrienden. Maar dit, zo zegt hij, was slechts om frustaties van zich af te filmen. Ik weet niet of ze in een 5 – sterren gevangenis ook radio en internet hebben, maar zwijgen is wel zo veilig. Helemaal in de week van Theo van Gogh...

Niet groots bedoeld maar ik ga er toch wat over zeggen. Ik zal u uitleggen waarom: Aanslagen in NL zijn gerechtvaardigd vanwege de troepenmacht in Afghanistan. De Nederlandse politiek steunt dat beleid en de Nederlandse inwoners steunen de politiek door middel van kiezen. Dáárom zijn vanuit hun standpunt gezien aanslagen gerechtvaardigd op iedereen in Nederland.

Maar stel mijn zusje komt om bij een aanslag, ze mag niet eens stemmen! Een vriend uit A’dam sterft bij een aanslag, hij stemt nooit omdat hij niet in politiek geinteresseerd is. Familie uit Utrecht komt om bij een aanslag, deze familie stemt op een partij die tégen de troepenmacht is in Afghanistan.

Ik zou zeggen Samir A sluit je dan aan bij zo’n parij en discussieer met andere politici. Wees niet bang, je hoeft niet te gaan paardrijden, te skiën, Surinaams te koken, of Sophie en Filemon mee te nemen naar een moskee. Het mag over inhoud gaan. En een ander, om mijn rijtje af te maken, sterft bij een aanslag, die persoon is voor de troepenmacht om zo tot een betere democratie en een vreedzamere wereld te komen. Dát is zijn mening.

Politiek is hoe dan ook blijkbaar écht verbonden met oorlog zoals de zware beslissingen om wel of niet naar Afghanistan te gaan. De verkiezingsstrijd is een soort van oorlog waarbij Bos smeekt aan J-P of het over de inhoud mag gaan en niet over de vorm via een persoonlijke aanval. Altijd leuk als een politicus vraagt of het over de inhoud mag gaan! In de oorlog om de gewilde plek in het torentje, trekken de mannen máándenlang ten strijden. Waarom heeft Annemarie Jorritsma toen ze politicus was nooit een bordeel in Den Haag voorgesteld?


© www.robertderksen.nl
Bekijk archief
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100