Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Stem Wijzer
Vanaf vandaag zal hier 2 keer per maand een wisselcolumn van DMDA verschijnen. Robert Derksen en Martijn van Hese treden samen op als Duo, maar dan anders. Vandaar nu een wisselcolumn, maar dan... juist...

Dit keer RobertDe stemwijzer is deze week wederom geintroduceerd. Die stemwijzer werkt niet, want ik kom telkens uit op D66. D66 staat bij mij gedeeld bovenaan met evenveel procent als een blanco stem. Wat je ook invult, telkens krijg je een advies waar je niet tevreden mee bent, want telkens kom je uit op een politieke partij (waar je het niet mee eens bent). Dus Stem Wijzer.

Ik moet nog even in de verkiezingsprogramma´s duiken welke politiek partij het liefst wil dat ´lingo´ op de televisie blijft. Daarna wil ik er graag nog een aantal debatten over volgen om te kunnen beoordelen welke partij de belangen van mij als kiezer het best behartigt.

Het valt me mee dat ik nog geen lijsttrekkers heb zien meedoen aan lingo. Laatst zag ik een programma op tv waarbij politici aan het koken zijn. Laat die mensen toch met rust als je ze geen inhoudelijk vragen stelt. Bij een moeder uit de Gouden KutKooi wordt direct de jeugdbescherming langs gestuurd. En terecht. Maar ik vraag u oprecht: Zullen we die ook eens langssturen bij Femke, Rita, Lousewies die dag en nacht van huis zijn? Hoewel bij Lousewies van der Laan is dat niet meer nodig, want die kan na 22 november tijdens haar pensioen nog genoeg voor de kinderen zorgen.
L – I – N – G – O. Piep – piep – piep – piep – piep.

Er kijken te veel ouderen. Nou en! Als ik op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag in de kroeg sta, ben ik al lang blij als er íemand kijkt. Al is het een loensende rollater die er langs moet. Ik ben blij!

Goede reclamestunt trouwens: “Mensen we gaan stoppen”. ‘Nee, alsjeblieft willen jullie doorgaan?’ “Nou vooruit we gaan door.” Kan dat ook alsjeblieft andersom? Dat programma’s stóppen als wij dat vragen. Ik ken nog wel wat programma´s.
- de Gouden Kooi van Talpa
- Woef van talpa
- Big Brother van Talpa

Zijn al die lingo – woorden niet een keer op? Of gaan we binnenkort naar de 11 – letterwoorden. ‘Stemwijzer.’ S – T – E – M – W – I – J – Z – E – R. “Ik kijk naar de jury: Nee dat woord bestaat niet.”

Canon. C – A – N – O – N. Niet eens beschamend maar het valt me op dat ik van die 50 vensters er een he-le-boel niet weet. Echt heel veel. Als we dat in mijn basisschooltijd of brugklasperiode hadden gehad, dan weet ik niet of ik minder gespijbeld had of school in één keer wel boeiend had gevonden. Maar waarschijnlijk had ik dan nu wel meer geweten.

Stem wijzer. Lees de krant. Ik citeer over de Deventer moordzaak uit de krant van afgelopen donderdag over Maurice de Hond: “Als zijn strijd mislukt, zal hij emigreren. Hij wil niet in een land wonen waar men accepteert dat een onschuldige in de cel zit.” Waar wil hij dan naar toe emigreren? Naar Turkije? Amerika? Ik blijf hier graag. Zolang ik columns mag schrijven blijf ik in Nederland. G – R – A – A – G.


© www.robertderksen.nl
Bekijk archief
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100