Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Greg Shapiro - How to be Orange Algemene informatie:

Programma informatie:

In ‘How to Be Orange’ geeft Shapiro een masterclass over de Nederlandse identiteit en worden Nederlanders geconfronteerd met hun eigen ‘inburgeringscursus’.

De comedyvoorstelling bevat een speciaal deel over de Nederlandse politiek vs. De Amerikaanse campagne van 2012. Hij gebruikt hiervoor zijn alter ego ‘The White Obama’ en stelt de volgende vragen:
- Crisis in Nederland en Amerika: Van wie heeft Amerika eigenlijk het kapitalisme geleerd?
- Hoe kan het dat kabinet Rutte zoveel gelijkenissen heeft met de politiek van Chicago?
- Is Barack Obama deels echt Nederlands?

Gregory Shapiro – TheAmericanNederlander – is bekend van ‘Comedy Central News,’ BoomChicago, en van BNR Nieuwsradio met Humberto Tan.

Na bijna 20 jaar in Nederland bekijkt Greg Shapiro de Nederlandse cultuur vanuit zijn eigen Amerikaanse achtergrond. Hij stelt zichzelf de vraag: Hoe kan je over de Nederlandse identiteit leren, wanneer de Nederlanders zelf een identiteitscrisis hebben?

Het Parool: ‘Shapiro dendert met 130 km per uur door de poldercultuur. Hij deelt rake klappen uit, maar verbaasd zich – verassend genoeg - dat allochtonen vaak trotser zijn op Nederland dan autochtonen.’
De Volkskrant: ‘Het aardige is dat hij door zijn lange verblijf in Europa goed op de hoogte is van de lokale politiek. Daarnaast heeft hij een weldadig relativerende visie op zijn geboorteland ontwikkeld.’

Artiest: Greg Shapiro
Seizoen: 2010 - 2012
Laatste 10 nieuwsberichten:
23-02-2012 Wereldse humor op de donderdagavond
Recensies:
 
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2018
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100