Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Leo Bassi - The Revelation Algemene informatie:

Programma informatie:

En dan gebeurt er in een theaterseizoen onverwacht iets heel bijzonders. Over de magie van een voorstelling wordt in de theaterwandelgangen plotseling uitvoerig gesproken. De mond tot reclame mond leidt tot sensatie. Zalen stromen vol met nieuwsgierigen uit het vak. Wie de voorstelling in Amsterdam miste, begint aan een lange reis naar Drachten, op dat moment de laatste kans om een nieuwe theatersensatie te mogen meemaken. Het overkwam internationaal comedian Leo Bassi tijdens zijn korte tournee door Nederland. De prachtige toneelbeelden met de indrukwekkende apotheose zorgde dat het nog lang onrustig bleef in het land.

Leo Bassi werd in de Verenigde Staten geboren als zoon van Europese jongleurs en stamt uit een geslacht van Italiaanse, Franse en Engelse excentriekelingen. In het kielzog van zijn reizende ouders bracht hij de eerste jaren van zijn leven door in Europese circussen. Eenmaal volwassen wilde ook hij circusartiest worden, maar tot zijn grote ontzetting merkte hij dat de tijden veranderd waren en het circus bijna ten onder was gegaan aan de komst van tv, films, massasport en -toerisme. In de jaren zeventig ontdekte Bassi het podium voor het meest directe contact tussen publiek en artiest: de straat. Met zijn The World's Smallest Circus reisde hij van pleintje naar pleintje in Europa, het Midden-Oosten en Zuidoost-Azie. Aan het eind van de jaren zeventig lag het keerpunt van zijn carriere. Hij werd ontdekt op een internationaal theaterfestival, waar hij zichzelf lanceerde met zijn hoogstpersoonlijke mix van agressieve humor en mensenkennis. Sindsdien treedt Bassi op als performer.

Bassi kreeg de titel shock-comedian. Hij wordt ook wel de bad boy van het entertainment genoemd......Met niemand te vergelijken, door niemand te evenaren. In Italie is hij een legende, in Spanje een televisiester. En nu ook is hij af en toe in Nederland. De toeschouwers op de eerste rijen zijn alvast gewaarschuwd.
Artiest: Leo Bassi
Seizoen: 2006 - 2007
Laatste 10 nieuwsberichten:
Recensies:
 
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2019
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100