Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Profiel van: Groninger Studenten Cabaret Festival (GSCF) Algemene informatie:
Groninger Studenten Cabaret Festival (GSCF)

Over:

In 1986 besloot de studerende Michiel van Mens iets te doen voor het culturele leven van de Groningse student. Hij liep al een tijdje rond met het idee een cabaretfestival op te zetten. Samen met een aantal andere studenten zorgde Michiel ervoor dat het Groninger Studenten Cabaret Festival geboren werd.

Het doel van het festival was, en is nog steeds, het organiseren van een cabaretfestival voor en door studenten. De deelnemers werd een open podium geboden waar zij speelervaring op konden doen. Onder begeleiding van een professionele regisseur werkten de deelnemers aan hun programma.
Op 2 en 3 oktober 1987 was het dan eindelijk zover: De 1e editie van het Groninger Studenten Cabaret Festival was een feit! Het publiek in de Oosterpoort was laaiend enthousiast en daarom werd besloten het tot een jaar terugkerend evenement te maken. Een volgend bestuur werd aangesteld en dit bestuur besloot het festival een landelijk karakter te geven om zo het succes uit te breiden. vanaf dat moment waren alle studenten uit het hele land welkom bij de selecties.
In 1990 werd besloten het festival uit te breiden met try-outs. de geselecteerde deelnemers konden zo hun act oefenen voor publiek en op die manier hun act steeds verder perfectioneren. Inmiddels worden er vier try-outs per jaar georganiseerd. Dit jaar vinden zij plaats in Amsterdam, Den Haag, Nijmegen en Maastricht. In hetzelfde jaar werd er een derde finaledag toegevoegd aan het festival. De drie beste deelnemers streden nu op de derde avond tegen elkaar, waaruit de uiteindelijke winnaar werd gekozen.
Het succes van het festival nam elk jaar weer toe. In 1993 bleek de Oosterpoort te klein geworden en werd de stadsschouwburg de nieuwe lokatie. Deze schouwburg heeft een geweldige sfeer en het publiek werd door Youp van 't Hek als een van de warmste en meest enthousiaste van Nederland bestempeld. "Spelen voor het Groningse publiek voelt als een warm bad".
Website: http://www.gscf.nl
Plaats: Groningen
E-mail: [email protected]
Laatste 10 nieuwsberichten:
03-11-2012 Cortijn Tonkes wint jury- en publieksprijs Groninger Studenten Cabaret Festival
02-11-2012 Finalisten Gronings Studenten Cabaret Festival bekend
30-10-2011 Hiske Schipper wint Groninger Studenten Cabaret Festival
28-10-2011 Finalisten 25ste Groninger Studenten Cabaret Festival zijn bekend
19-10-2011 Het 25ste Groninger Studenten Cabaret Festival gaat bijna beginnen!
08-06-2011 Deelnemers voor het 25ste Groninger Studenten Cabaret Festival bekend!
18-03-2011 Deelnemers gezocht voor Groninger Studenten Cabaret Festival
04-11-2010 Winnaars 24ste Groninger Studenten Cabaret Festival
21-10-2010 Groninger Studenten Cabaret Festival van start
05-09-2010 Try-out fase van het Groninger Studenten Cabaret Festval
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100