Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Profiel van: Waardenberg en De Jong Algemene informatie:
Waardenberg en De Jong

Over:

Van Waardenberg en De Jong, beiden Rotterdammers en geboren in de jaren vijftig, leren elkaar kennen op een kinderkamp voor moeilijk opvoedbare kinderen. De twee werden gevraagd 'lol' te maken. Hoewel ze met een redelijk controversiële act komen, hebben ze ogenblikkelijk succes
De twee Rotterdammers vormen vanaf 1985 een werkelijk duo. Hun eerste programma Begin maar Vast is een succes.
Waardenberg en De Jong spelen zich in 1987 pas echt in de kijker met hun optreden tijdens de cabaretmarathon in Rotterdam. Van Waardenberg oogt succes met zijn optreden als het balorige, nogal moeilijk opvoedbare jongetje Doerak.
Iedereen herinnert zich de scene waarin Van Waardenberg letterlijk een rochel in de mond van De Jong legt. Het fysieke geweld dat het duo on stage laat zien komt tot een echt, zij het triest hoogtepunt in 1994 tijdens een try-out van hun nieuwe show Naggelwauz. Tijdens een act waarbij De Jong zes meter hoog in de lucht hangt, knapt de lier en stort De Jong naar beneden. Hij breekt hierbij zijn enkel en zijn heup. Van stoppen is geen sprake, na een revalidatie van een half jaar vervolgen de twee hun toernee. De fatale act wordt geschrapt maar stug gaan ze weer vrolijk verder!

Velen zullen Van Waardenbeg herkennen in de stem: Dat zeg ik. Gamma.

Laatste 10 nieuwsberichten:
Theater geschiedenis:
1996 Bandkaai
1994 Naggelwauz
1992 Waardenberg en de Jong
1990 Jool Hul
1988 De gekkengalerij
1985 Begin maar vast
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100