Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Profiel van: Urbanus Algemene informatie:
Urbanus

Over:

Urbanus zette zijn eerste stappen op het podium in 1973 met zijn begeleidingsgroep Anus.

In 1974 ging hij solo onder de naam Urbanus van Anus. Zijn eerste elpee Urbanus van Anus leevend was goed voor niet minder dan vijf hit-singles.
Na dit succes vroeg de BRT hem om een komische act in het programma Zorg dat je d'er bij komt te verzorgen, waarop Urbanus antwoordde: Nu gaan de blinden me zelfs herkennen. Daarna voltooide hij zijn tweede elpee. De achternaam Van Anus hield hij voor bekeken en hij doopte zichzelf Urbanus.

Vanaf september '95 trekt hij opnieuw de theaters in om zowel de fans van het eerste uur, als een hele generatie te besmetten met het Urbanus-virus. Tegelijkertijd start hij bij de commerciële Vlaamse zender VTM het komisch TV-spelletje RIR (reglement is reglement) .
In 1996 verlaten Urbanus en Willy Linthout uitgeverij Loempia en de populaire Urbanus-strips maken hun blijde intrede bij Standaard Uitgeverij met het verschijnen van het 59ste Urbanus-avontuur Het zwarte winkeltje. Van dit album verschenen bovendien 500 luxe-exemplaren waarbij de lezer gratis 'de eerste interpassieve CD-ROM ' kreeg.
Ondertussen zijn er al 100 Urbanus-albums verschenen.
Website: www.urbanus.be
Laatste 10 nieuwsberichten:
08-05-2009 Urbanus maakt oorlogsfilm
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100