Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Profiel van: Thijs Goverde Algemene informatie:
Thijs Goverde

Over:

Biografie geschreven door Thijs.
Bron: www.kindervoorstellingdapper.nl

Ik ben in 1971 geboren in Nijmegen. Daar woon ik nog steeds, want het is een leuke stad. Er is een universiteit, dus toen ik ging studeren kon ik er lekker blijven wonen. Ik heb filosofie gestudeerd, een studie waarbij je goed leert nadenken over wat dat eigenlijk precies is, nadenken. Dat klinkt misschien een beetje raar. Dat is ook een beetje raar. Bij de meeste studies leer je een beroep, maar bij filosofie niet. Dat doe je voor je eigen plezier. Ik heb dan ook veel plezier gehad tijdens mijn studie. Maar toen ik klaar was, had ik nog steeds geen beroep. Gelukkig moet je, als je filosoof bent, nauwkeurig opschrijven wat je allemaal denkt. Ik had dus al heel veel oefening gehad in het opschrijven van dingen. Daarom besloot ik schrijver te worden.
Ik schrijf boeken en verhalen voor kinderen, maar ook voor grote mensen. Tot nu toe hebben de kinderverhalen het meeste succes. Waarom, dat weet ik ook niet. Ik schrijf gewoon iets waarvan ik denk dat ik het zelf mooi zou hebben gevonden toen ik nog een kind was. Ik hield erg veel van lezen, vooral de boeken van Tonke Dragt, Paul Biegel en Astrid Lindgren vond ik prachtig. Nu nog steeds trouwens, en ik lees ze nog vaak, ook al ken ik ze allang. Ik hield (en hou) veel van boeken met ridders en prinsen en tovenaars erin. Daarom schrijf ik zelf ook zulke boeken.
Vroeger was ik ook dol op boeken over de Kameleon. En Pietje Bell. Maar die vind ik nu niet zo spannend meer, waarom dat is weet ik ook niet precies. Ik denk dat het komt doordat je altijd een beetje verandert als je ouder wordt. Ga maar na. Vind je alle boeken die je drie jaar geleden mooi vond nu nog steeds mooi? Ik in ieder geval niet! Daarom schrijf ik geen Kameleon- of Pietje Bell-achtige boeken. Je moet tenslotte doen wat je zelf leuk vindt, anders kun je beter een ander vak kiezen.
Nu is mijn beroep dus schrijver, maar intussen heb ik ontdekt dat je daar niet zo veel geld mee verdient, behalve als je heel beroemd bent. Dan wel. Jammer genoeg ben ik niet zo heel beroemd. Daarom heb ik er nog een ander baantje bij. Ik ben de helft van een cabaret-duo, dat Vreemd Apparaatje heet. Dat is ook heel leuk werk, net als schrijven. Een van de leukste dingen eraan is dat er soms wel vijfhonderd mensen naar je komen kijken, die allemaal voor jou juichen en klappen en met z'n allen tegelijk beginnen te lachen als je een grapje maakt. En ze betalen er nog geld voor ook! Niet zo veel, want het is met cabaret net als met schrijven: je verdient er pas veel mee als je beroemd bent. Van het schrijven en het cabaret samen kan ik net leven. Maar ik zou niks anders willen doen, want schrijven is het mooiste wat er is en toneelspelen ook.
Website: www.thijsgoverde.nl
Speellijst Ga naar speellijst
Laatste 10 nieuwsberichten:
Theater geschiedenis:
2007 - 2008 Dapper
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100