Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Profiel van: Speelman & Speelman Algemene informatie:
Speelman & Speelman

Over:

Speelman en Speelman over zichzelf:


Wij zijn Daan en Joost Speelman.Twee broers die theaterprogramma’s maken onder de naam Speelman & Speelman.

Drie jaar geleden zijn we begonnen met het maken van een liedjesprogramma, al vrij snel kwamen er andere muzikanten bij.

In 2000 deden we auditie bij de theateracademie in Amsterdam, wij werden aangenomen op de opleiding voor zelfstandige theatermakers en leerden daar de basis van het spelen.

Al snel komen we er achter wat voor soort theater wij willen maken. Drie jaar later doen wij mee aan het Amsterdams Kleinkunst Festival om de Wim Sonneveldprijs en komen met ons programma in de halve finale. Hier leren wij ons programma te verbeteren. Het festival heeft door jarenlange ervaring een beproefd traject ontwikkeld, waarbij de uitgebreide landelijke try-out-tournee en professionele begeleiding belangrijke onderdelen vormen.

Inmiddels hebben wij veertien try-outs gespeeld begeleid door Lars Boom, die inmiddels onze regisseur is. Lars is een ervaren op het gebied van theater en televisie. Hij helpt ons met het vertalen van onze creativiteit naar de theatervloer en dat is niet altijd even makkelijk want wij kunnen bij vlagen wat chaotisch zijn.

Nu zijn wij fulltime bezig met het maken van theater en sinds kort hebben we een eigen studio in Haarlem waar we kunnen werken aan onze voorstelling.Ons programma ‘Niet over een spoor’ spelen wij samen met violiste Lenneke Dijkens en een gitarist Wim van der Meulen.

De inhoud van het programma staat dicht op ons dagelijkse leven en het meeste materiaal halen we hier dan ook uit. De ‘werkelijkheid’ hoef je bijna niet te vergroten, dat maakt het zo leuk.
Website: www.speelmanenspeelman.nl/
Management: Impresariaat Jacques Senf & Partners
Speellijst Ga naar speellijst
Overige links: Twitter
Laatste 10 nieuwsberichten:
11-06-2013 Genomineerden Poelifinario en Neerlands Hoop 2013 bekend
13-12-2012 Recensie: Aanstekelijk optimisme van Speelman & Speelman
16-09-2009 De vijfhoek op z’n kop!
24-07-2009 Laughing Matters komt eraan!
Theater geschiedenis:
2012 - 2013 Optimisten
2008 - 2010 Thuis
2007 - 2008 Niet over één spoor
2006 - 2007 Niet over één spoor
Recensies:
Optimisten
 
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100