Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Profiel van: Samba Schutte Algemene informatie:
Samba Schutte

Over:

Samba Schutte is in 1983 geboren te Nouakchott, Mauritanië. Hij is in 1985 verhuisd naar Addis Abeba, Ethiopië en daar groeide hij op. In 2001 kwam hij naar de andere kant van de wereld- naar Utrecht, Nederland - waar hij zijn hart volgde om zijn passie, theater, te studeren aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Gauw begon hij ook zijn avontuur om comedian te worden.

Komend uit de twee werelden van Europa en Afrika, en getogen binnen de culturen van de Islam en het Christendom is Samba met een brede en unieke perspectief geboren. Soms een zegen, en soms een vloek! Hij heeft altijd een liefde gehad voor humor en entertainment, en het podium is waar hij zich nu thuis voelt.
Zijn vele reizen rond de wereld, internationale en multiculturele opvoeding en diverse projecten in allebei Theater en Comedy hebben hem tot een sterke, getalenteerde en inspirerende artiest gevormd. In al zijn scheppingen (w.o. film, muziek en dans) zet Samba zijn wijsheden, kennis en ervaringen in, wat zijn publiek verzorgt met een bijzondere en onvergetelijke rit!
Samba is te zien op diverse podia overal in Nederland en soms ook over de grens. Zie hem als acteur en regisseur in voorstellingen en films, en als stand-up comedian tijdens diverse festivals en in de lijn-ups van de Comedy Explosion.

In 2006 won hij zowel de publieksprijs als de juryprijs bij het Leids Cabaret Festival.
Het juryrapport luidde:

Samba Schutte heeft de jury geïmponeerd met een nagenoeg af programma. De rode draad van 'Kun Min Woni An', theatraal verbeeld door de scènes met de djembé, over zijn positie tussen twee culturen is duidelijk en niet gekunsteld. Hij heeft geïnvesteerd in de theatrale vormgeving: licht en geluid versterken zijn performance. Samba toont zich een veelzijdige podiumkunstenaar, die alle vormen die hij gebruikt nu al beheerst. Zijn bewegingen, dansjes en mimiek zijn van een grote natuurlijke soepelheid, zijn podiumprésence is sterk, hij weet in de stand-upmomenten hilariteit te bewerkstelligen, maar schrikt niet terug voor kleinere, gevoelige scènes.

Hij heeft het publiek in zijn ban, tot aan zijn laatste ijzersterke grap. Samba, of mogen wij hem met gepaste trots ook Dirkjan noemen, komt met een authentiek verhaal, waarom veel gelachten kan worden, maar dat niet lijdt aan cabaretironie van de slechte soort: in zijn verhalen over Afrika en Nederland vervalt hij niet in het belachelijk maken van allerlei voor de hand liggende uiterlijkheden.

De jury heeft naarstig gezocht naar punten van kritiek, maar heeft die niet of nauwelijks kunnen vinden. En daarom heet de winnar van het Leids Cabaret Festival 2006: Samba Schutte.
Website: www.sambaschutte.nl/
Management: Impresariaat Ruhl
Speellijst Ga naar speellijst
Laatste 10 nieuwsberichten:
19-05-2011 Iedere dag cabaret in de humorweek op 3!
30-06-2009 Samba Schutte zegt volledige tour af
15-07-2006 Javier en Samba columnisten
19-02-2006 Samba Schutte: Winnaar Leids Cabaret Festival
Theater geschiedenis:
2006 - 2007 Samba Schutte
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100