Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Profiel van: Robbert Jan Proos Algemene informatie:
Robbert Jan Proos

Over:

Robbert Jan werd geboren en getogen in Zeeland, maar daar merk je helemaal niks meer van. Hij trok zijn voeten uit de klei en vertrok naar de Randstad want hij had een droom. Kunstenaar worden! Maar na een paar jaar aanklooien met verf verschoof zijn interesse door toevallige ontmoetingen en interessante uitdagingen in 1998 naar de podiumkunsten.

Zijn eerste veertig minuten durende programma:"Oud Papier" werd door de jury van het zeeuws EenakterFestival geselecteerd als een van de vier programma's die mee mochten op een mini tourtje door de provincie. Waarna Robbert jan met die ervaring dit programma uitbouwde tot de avondvullende voorstelling:"Wat Ik ook Zeg", waarmee hij in 2000 de Gooise Wendeline Besancon Prijs won voor beste amateurproductie van dat seizoen.

Na de daar op volgende avondvullende voorstellingen:"Alleenzaamheid", "Tijdverspilling" en "Danser" waagde Robbert Jan het om mee te doen aan het Amsterdams Kleinkunst Festival waar hij de halve finale wist te halen met scenes uit het programma "Danser" en de vernieuwde Zorro act uit "Alleenzaamheid".
Hierna breidde de speellijst snel uit en nam het cabaretierschap zeer serieuze vormen aan.

Het het programma "Samen Slapen" volgde en scenes uit dat programma vormden de basis van alle audities en voorrondes die Robbert Jan speelde voor de Holland Casino Podium Prijs, een festival waar hij de finale haalde en...

Naast cabaretier is Robbert Jan ook tekstschrijver, regisseur van theatervoorstellingen en artistiek leider van theatergroep de Fusie in Hilversum.

- winnaar ASCF Jury- en Publieksprijs 2005
Website: www.robbertjanproos.nl
Management: TC Management
Laatste 10 nieuwsberichten:
21-10-2005 Robbert-Jan Proos wint ASCF
Theater geschiedenis:
2009 - 2010 Solo
2008 - 2010 Rrrrecht Vooruit
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100