Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Profiel van: Leo Bassi Algemene informatie:
Leo Bassi

Over:

Leo Bassi werd in de Verenigde Staten geboren als zoon van Europese jongleurs en stamt uit een geslacht van Italiaanse, Franse en Engelse excentriekelingen. In het kielzog van zijn reizende ouders bracht hij de eerste jaren van zijn leven door in Europese circussen. Eenmaal volwassen wilde ook hij circusartiest worden, maar tot zijn grote ontzetting merkte hij dat de tijden veranderd waren en het circus bijna ten onder was gegaan aan de komst van tv, films, massasport en -toerisme.
In de jaren zeventig ontdekte Bassi het podium voor het meest directe contact tussen publiek en artiest: de straat. Met zijn ?The World's Smallest Circus? reisde hij van pleintje naar pleintje in Europa, het Midden-Oosten en Zuidoost-Azi?.
Aan het eind van de jaren zeventig lag het keerpunt van zijn carri?re. Hij werd ontdekt op een internationaal theaterfestival, waar hij zichzelf lanceerde met zijn hoogstpersoonlijke mix van agressieve humor en mensenkennis.
Sindsdien treedt Bassi op als performer.

Hij speelt met de gevoelens van het publiek. In ?Weird Instincts? liet hij de toeschouwers het onmogelijke accepteren. In zijn laatste shows, La Vendetta (1999), Golf (2001), en 12 of September (2002), laat Bassi zijn meer politieke kant zien, omdat hij oprecht militanter in het leven wil staan. Hij vindt dat comedy zonder diepere waarden ?noise? wordt. Gevaarlijker nog, lelijk en zelfgenoegzaam.
Nergens was zijn Ware Talent meer zichtbaar dan in ?12 of September?, waarin Bassi tragedie en lach combineerde tot een ?exceptional mind-provoking performance?.

Bassi kreeg de titel shock-comedian. Hij wordt ook wel de bad boy van het entertainment genoemd......Met niemand te vergelijken, door niemand te evenaren. In Itali? is hij een legende, in Spanje een televisiester. En nu ook is hij af en toe in Nederland. De toeschouwers op de eerste rijen zijn alvast gewaarschuwd.
Website: www.standupcomedy.nl
Management: Impresariaat Ruhl
Speellijst Ga naar speellijst
Laatste 10 nieuwsberichten:
Theater geschiedenis:
2006 - 2007 The Revelation
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100