Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Profiel van: Lenny Algemene informatie:
Lenny

Over:

Lenny naakt: voor sommigen een nachtmerrie, voor anderen een droom !

Lenny schreef al op jonge leeftijd gedichtjes en er spookte altijd wel een muziekje door zijn hoofd. Hij wilde best muzikant worden, maar de muziekschool bleek niets voor hem te zijn. Op zijn zestiende teisterde hij de buren met de eerste akkoorden uit moeders oude gitaar. Rond diezelfde tijd volgde Lenny een cursus "Spreken in het Openbaar en Theater". Hij volgde meerdere cursussen drama bij Spelewei en behaalde het einddiploma van monitor voor drama bij diezelfde organisatie. In 2002 maakte hij gedurende een half jaar elke week een ‘lied van de week’ voor radio 4fm en vanaf 2003 heeft hij zijn eigen band 'Lenny en de wespen' waarmee hij in de laatste nekka-finale 3 prijzen wegkaapte. Hun debuutcd 'Houtekiet' wordt fel bejubeld en verkocht zeer vlot.

In de zomer van 2004 gaat Lenny op songwritingcursus bij Bram Vermeulen, waar heel wat nieuwe nummers uit zijn pen vloeien die vragen om een kleinere bezetting. Na de cursus besluit de jonge songschrijver dan ook om het, naast het werk met de wespen, ook eens anders te proberen. Met een gezonde dosis zelfvertrouwen test hij momenteel een 30-minuten durend programma 'Lenny Naakt' in Nederland en Vlaanderen. Soms helemaal alleen, dan weer aangevuld met bas en drums. Op zijn tweede try out in Nederland wordt hij vlotjes winnaar van alle prijzen op het parkstad cabaretfestival in Heerlen.

Vanaf nu kan je Lenny dus ook solo op de planken vinden, waarin hij een mix brengt van nieuw werk en oudere nummers zonder bombast.

Winnaar Parkstad cabaretfestival 2004, Gouden kabouter en publieksprijs CabareteSKE 2005 - 3de plaats Cameretten 2005
Laatste 10 nieuwsberichten:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100