Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Profiel van: Lambert-Jan Koops Algemene informatie:
Lambert-Jan Koops

Over:

Lambert-Jan Koops is geboren in Hoorn op 30 juli 1975. Hij groeit echter op in Dedemsvaart, een dorp waarin zo weinig te doen is, dat hij het allemaal maar zelf moet verzinnen. Koops wordt dan ook heroprichter en hoofdredacteur van de schoolkrant die hij tijdens zij tienerjaren in sommige gevallen voor negentig procent zelf volschrijft met verhalen en gedichten.
Na zijn opleiding aan de Hogere Laboratorium Opleiding afdeling Organische Chemie in Enschede, gaat Koops aan het werk als redacteur bij een computermagazine. Hij blijft echter ook in de losse stijl schrijven en publiceert columns en korte verhalen in Trouw, Het Chemisch 2 Weekblad en Hoofdlijn. Hiernaast maakt Koops in samenwerking met Jeroen van Goor strips waarin beide makers samen met een kangoeroe de hoofdrol vertolken.

Naast de korte verhalen houdt Koops ook notaties bij die hij later in een cabaretvoorstelling wil verwerken. Dit resulteert na verloop van tijd in 'Luek', een programma met een lengte van iets minder dan twee uur. De show is echter slechts ??n keer in zijn geheel opgevoerd, waarna Koops vond dat het allemaal wat te lang duurde. Voor zijn eerste stand-up optredens maakt hij telkens gebruik van delen van het materiaal dat hij schreef voor 'Luek', zij het dan zonder de liedjes en de dramatische en theatrale zijsprongen. De korte humoristische gedichtjes zijn echter gebleven en geven de droogkomische optredens van Koops toch een heel eigen karakter in de wereld van stand-up comedy.

Lambert-Jan Koops wint in november 2003 in Arnhem de eerste Culture Comedy Awardwaarin hij wordt uitgeroepen tot beste Nederlandse stand-up-comedian.

Bron: Variatee
Website: www.lambertjan.nl
Management: AT Theater
Speellijst Ga naar speellijst
Laatste 10 nieuwsberichten:
13-03-2010 It happens in Boekelo!
11-01-2007 TV opnamen van Lambert-Jan Koops.
19-04-2005 Lambert-Jan nogmaals solo in Theater Pepijn
16-03-2005 Lambert-Jan & Edgar winnen!
15-03-2005 filmQuiz bij Veronica - LambertJan is erbij
Theater geschiedenis:
2009 - 2010 Koops 2.0
2006 - 2007 Dedemsvaart, uw aandacht waard
2005 - 2006 Lambert-Jan
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100