Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Profiel van: Jiskefet Algemene informatie:
Jiskefet

Over:

Herman Koch (pseudoniem: Menno Voorhof), Michiel Romeyn en Kees Prins zijn jarenlang actief op de VPRO-radio in programma's zoals Borát en Het Nabije Westen. Zij beginnen het VPRO-televisieprogramma Jiskefet.

Na een aarzelende start wordt Jiskefet immense populair. Met name de running gags zoals de witte neger Oboema (met Beppie Melissen), het archaïsche De Dierenwinkel, de kantoorhumor van Debiteuren, Crediteuren (met Annet Malherbe) en de corpsballenhumor van de lullo’s Kamphuys, Van Binsbergen en Kerstens leiden tot succesvolle video’s, singles en gevleugelde standaarduitdrukkingen zoals Goedesmorges en HJ Lullo. Hoewel Jiskefet primair een vehikel is voor de taalgrappen van met name Koch en de anarchistische humor van met name Romeyn weet men mogelijk door de invloed van Moondogs-zanger Prins ook muzikaal tot fraaie persiflages te komen. Vermeldenswaard zijn de meestergitarist Tony van Heemschut, een perfecte Tröckener Kecks-persiflage, en de op het succes van Guus Meeuwis geënte ballade Er Zit Een Haar In Mijn Glas. De single HJ Lullo/Peter bereikt de eerste plaats in de top 40. Een HJ Lullo-achtige imitatie van Dave Da Rave moet wegens plagiaat van de markt worden gehaald.

Jiskefet kan worden samengevat als absurdistisch, humoristisch cabaret gemaakt door Herman Koch, Michiel Romeyn en Kees Prins.
Website: www.jiskefet.nl
Laatste 10 nieuwsberichten:
14-04-2009 Doorstart Jiskefet in het theater
05-12-2008 Uniek optreden Jiskefet op Comedy Ball
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100