Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Profiel van: Jan Blaaser Algemene informatie:
Jan Blaaser

Over:

Jan Blaaser (Amsterdam, 17 juni 1922 — Lelystad, 28 maart 1988) was een Nederlands cabaretier, acteur en schrijver van liedjes.

Met Joke Bruys trad Blaaser enige tijd op op personeelsfeesten en verenigingsavonden, nadat hij haar had ontmoet tijdens een optreden in de Bredase koepelgevangenis in 1970.

Hij debuteerde als acteur in de film Ciske de Rat uit 1955. Daarna speelde hij rollen in diverse TV-series, hij was bijvoorbeeld enige tijd burgemeester in Swiebertje, en speelde Looie Det van Kalkedet in Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?.

Een van de bekendste momenten van Jan Blaaser op t.v. was tijdens de opnamen van de serie Sterrenslag. Blaaser moest een strafschop nemen op de bekende oud-Feyenoord-doelman Eddy Pieters Graafland. Voor hij trapte wees hij in de lucht, zodat Pieters Graafland omkeek, wat daar te zien was. In de tussentijd schoot Blaaser de bal richting het doel. Het puntertje van Jan Blaaser verdween echter niet in het net, maar trof Eddy Pieters Graafland, geheel per ongeluk, precies op de rug. Een legendarisch Sterrenslag-moment. Had een hit met: Mijn tante heeft een olifant.

Dit bericht is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License en is gebaseerd op het gelijknamige wikipedia-artikel.
Laatste 10 nieuwsberichten:
Recensies:
 
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100