Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Profiel van: Gé Reinders Algemene informatie:
Gé Reinders

Over:

Gè Reinders laat op negenjarige leeftijd aan zijn pianoleraar zien dat hij over een bijzonder muzikaal talent beschikt. Hij verslijt verschillende bandjes in de puberteit, waarin hij alles speelt als het maar mooi wordt gezongen. Het repertoire varieert van Moby Grape, Them, lan Matthews tot Dylan. Vanaf de vierde klas middelbare school schrijft Gé zelf zijn nummers. Begin jaren zeventig speelt hij in de professionele bands Zimmerman en Girls Walk By.
Gé waagt zich in 1993 voor het eerst in het theater. Zijn optredens insprireren hem tot het uitbrengen van cd’s met Limburgse liedjes. 'As 't d'r op aan kump' verschijnt in januari 1994, en in 1995 komt de studio-cd 'Truuk nao aaf’ uit.
In het voorjaar van 1997 begint Gé Reinders met de opnamen van zijn derde Limburgstalige studio-CD 'Man van 'n Kleine sjtad'.
Tussen zijn eigen werkzaamheden door verzorgt hij de audioproductie bij de tv-opnames van de ‘Show van Toon’ die de Vara uitzendt in 1998. Later dat jaar vraagt Lenette van Dongen hem om haar cd ‘Jagadamba’ te produceren. De vierde en succesvolste cd van Gé in zijn moederstaal, 'D’n Haof’, dateert uit 1999.
Het nummer Bloasmuziek bezorgt Gé optredens bij Paul de Leeuw, Jack Spijkerman en Mart Smeets.
De KRO zendt op eerste kerstdag 2002 deze conference integraal op televisie uit. In het seizoen 2002-2003 toert Gé met zijn show 'Gerardus Jacobus Marie' door het land. Hiermee staat hij ook in België op de planken.
Website: www.g-reinders.nl
Management: Impresariaat Eric Alferink
Laatste 10 nieuwsberichten:
14-11-2008 Edison voor Gé Reinders
CD's:
Blood
D'n Hoaf
In Het Theater (speciale uitgave)
Man Van 'n Kleine Sjtad
Truuk Noa Aaf
Vlege
DVD's:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100