Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Profiel van: Ernesto en Marcellino Algemene informatie:
Ernesto en Marcellino

Over:

De carriere van Ernest Beuving begon als straatmuzikant en Marcellino Bogers deed aan straattheater. Het was dan ook op de koude straatstenen dat de liefde voor elkaar ontstond. De heren besloten een duo te vormen. 'Van de straat', hun eerste programma, bracht hen op het grote podium.
Marcellino maakte in het begin van zijn carriere deel uit van de smartlappen groep de Sweet Smarties, waarin hij opviel door zijn zangkunsten. Ernest praatte in een Nijmeegs cafe cabaretavonden aan elkaar. Deze avondvullende aankondigen bleken een succes, en Ernesto vroeg Marcellino om mee te presenteren. Maar al gauw kriebelde bij het duo het echte theatervak. Ze besloten zich in te schrijven voor het cabaretfestival 'Cameretten'. In 1993 wonnen ze het Camerettenfestival (jury en publieksprijs).

Vanaf 1 januari 2003 maakt Wilfried Finkers officieel deel uit van het cabaretduo Ernesto&Marcellino. Inderdaad, de broer van. Tijdens zijn biologiestudie richtte Wilfried de vereniging 'Op Zwart Zangzaad' op, waarvan hij zelf voorzitter werd. Deze vereniging had als doel om zichzelf te bejubelen middels vrolijke teksten en optredens bij feestjes.

Na zijn studie en vervangende diensplicht starte Wilfried zijn carriere op het grote toneel als assistent van zijn broer Herman. Hij werd tekstschrijver, belichter en levend decor. Al spoedig bleek een podium zonder Wilfried een podium met een plank te weinig. Herman Finkers moest in 2000 om gezondheidsredenen stoppen met optreden. Wilfried kreeg werk bij het Rabotheater te Hengelo, waar hij nog steeds een aantal uur in de week te zien is.

In januari 2002 zag Wilfried in theatercafe 'De Kleine Kunst' te Hengelo opnieuw het licht bij een optreden van Ernesto en Marcellino. Onder het motto: 'Drie keer niks is niks teveel' werd besloten het duo uit te breiden met Wilfried in de voor hem bekende rol als belichter, medetekstschrijver en podiumplank.
Website: www.ernesto-marcellino.nl
Management: Hans Lansink Theaterbureau
Speellijst Ga naar speellijst
Laatste 10 nieuwsberichten:
25-03-2009 Laptop Finkers weg
09-03-2009 Waarom Wilfried Finkers niet terug bij Herman wil
23-09-2004 Nog zes maal NAT!
Theater geschiedenis:
2008 - 2010 Diepgang
2007 - 2008 Wat hebben wij het dan goed hè
2006 - 2007 Wat hebben wij het dan goed hè
2005 - 2006 Ga d'r zelf maar eens staan
2004 - 2005 Ga d`r zelf maar eens staan
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100