Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Profiel van: Erik Brey Algemene informatie:
Erik Brey

Over:

Erik was niet iemand die op z’n vijfde wist dat 'ie het toneel op wou. familieleden en andere naasten van vroeger heeft 't nooit verbaasd dat ik daar terecht kwam, maar voor mezelf is dat nooit zo vanzelfsprekend geweest.

Echt studeren doe ik nog geen maand, maar op het Corps blijf ik de volle vijf jaar lid.
Er wordt daar ontzettend veel aan muziek en toneel gedaan, en dat begin ik steeds leuker te vinden. Met Haye van der Heyden (die ik zelfs al vanaf de brugklas ken) en Jan Dagevos beginnen we close harmony te zingen. Dat mondt in 1980 uit tot de oprichting van de theatergroep Purper (met Willem Gülcher als vierde). Contrary to popular belief is Purper nooit een "studenten cabaret" geweest. Daar bedoel ik mee dat je eerst een jaar of langer alleen voor studenten optreedt waarna het uitgroeit tot een professioneel cabaret. Purper heeft zich vanaf de oprichting direct op de theaters gericht.

Het oude cliché bestaat niet voor niets: het leven begint bij veertig. Zo voelde het wel, ja. Dat ik solo-voorstellingen ben gaan doen heeft niets te maken met afbreuk van 't verleden. Integendeel, zonder dat verleden had ik dit niet kunnen doen. Ik kijk met genoegen terug op alles wat ik heb gedaan en kijk daarom met nog meer genoegen uit naar wat ik verder zal gaan doen. Ik heb me altijd laten leiden door hetgeen op m'n weg kwam. Niet gemakszuchtig bedoel ik, misschien heb ik wel goed geluisterd naar de passerende mogelijkheden en dat zal ik blijven doen. Misschien heb ik 't wel mis. Dan merk ik dat in de komende jaren wel en tegen die tijd zul je hier kunnen lezen hoe ik daar mee ben omgegaan. Maar ik dénk 't niet...
Website: www.erikbrey.com
Laatste 10 nieuwsberichten:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100