Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Profiel van: Ellen Dikker Algemene informatie:
Ellen Dikker

Over:

Ellen Dikker won de Persoonlijkheidsprijs Cameretten 2006. Tien jaar eerder studeerde ze af aan de Theaterschool Eindhoven en zei de directeur in zijn speech dat hij een echte cabaretière in haar zag. Maar Ellen was eigenwijs.
Dus acteerde ze eerst in diverse theaterproducties en (korte) films, presenteerde ze radio- en televisieprogramma¹s, schreef ze voor verschillende tijdschriften en ontwikkelde programmavoorstellen voor televisie. Totdat ze bedacht dat ze haar talenten kon combineren in een cabaretvoorstelling.

Het juryrapport van Cameretten zegt over Ellen: "theaterbeest met veel talent en spelervaring, Ellen is sterk in haar bewegingstaal, en spreekt zelfs met haar ogen".


ACTEREN
Na haar opleiding aan de Theaterschool Eindhoven is Ellen voornamelijk gaan acteren. Ze stond in grote en kleine zalen met allerlei producties, toerde door het land met De Griezelbus, stond op festivals als De Parade en Boulevard, speelde in de hilarische voorstelling Feest! van Golden Palace en reisde met een locatievoorstelling van Productiehuis Brabant naar Belgrado. Haar debuut op het witte doek maakte ze met de Oscar-Winning-Movie Antonia en op televisie kon je haar zien in Rozengeur en Wodka Lime, in korte films van Villa Achterwerk en de NPS en in verschillende commercials.

PRESENTEREN
Toen zij een prijsuitreiking presenteerde in Theater Zeebelt , werd zij gespot door de hoofdredacteur van TV-West . Niet veel later presenteerde zij het programma Werken aan de Weg bij TV-West en TV-Rijnmond. Op locatie door weer en wind heeft ze tientallen mensen geïnterviewd. Van bevlogen archtecten tot keurige boswachters, van bonkige schippers tot snelle reclamejongens. Naast de presentatie van het programma deed ze ook redactioneel werk. Daarop volgden gastpresentaties bij AT5 en 6pack. Haar debuut op de radio maakte ze bij Desmet Live van Teleac, met Dieuwertje Blok op radio 747, waar ze wekelijks het theaternieuwsitem presenteerde.

PUBLICEREN
Schrijven heeft ze altijd naast alle andere werkzaamheden gedaan. Ze schreef theaterteksten voor anderen en voor zichzelf en schrijft vanaf 1997 ook journalistieke stukken . Zo schreef ze theatertips voor de Uitkrant Amsterdam, achtergrondartikelen over kunst en theater voor Metropolis M en Volume en diverse artikelen voor het NFTVM Blad en VARA TV Magazine. Ze recenseerde het IDFA 2005, ging op zoek naar de nieuwe televisietrend, interviewde BN-ers op premièreparties en schreef een feuilleton over haar deelname aan de Dag van het TV Idee .

CREËEREN
Het ontwikkelen van televisieformats kwam niet uit de lucht vallen. Het werk bij TV-West vond ze zo inspirerend dat ze haar eigen televisieprogramma wilde bedenken. Samen met regisseur Martijn Hullegie gaf ze vorm aan haar droomprogramma. Een ambitieus plan, maar haar pitch op de Dag van het TV Idee opende vele, nieuwe deuren. Ze werkte met de KRO en CCCP en ontwikkelde voor Bromet & Dochters diverse andere formats.

 

CABARET
 In 2006 schreef Ellen zich in bij Cameretten,het meest prestigieuze cabaretfestival van Nederland. Ze won de Persoonlijkheidsprijs. Haar eerste cabaretprogramma ‘Toendra’ werd genomineerd voor de Neerlands Hoop (2009), de VSCD Cabaretprijs voor de theatermaker met het grootste toekomstperspectief. Uit het juryrapport:“Dikker staat met flair en vanzelfsprekendheid op het podium, heeft inhoud en is een talent van wie we hopelijk nog veel gaan horen en zien.” 
Met haar tweede programma ‘Fjord’ toerde Ellen twee theaterseizoenen door het hele land langs zo'n 120 theaters. 
 
NU
Momenteel speelt Ellen met haar voorstelling ‘Horten & Stoten’, dat op 14 januari 2013 in Stadsschouwburg Utrecht in première ging. De voorstelling is tot begin mei 2013 door het hele land te zien.

 

 

Website: www.ellendikker.nl
Management: TriColour Producions
Bijlagen:
Laatste 10 nieuwsberichten:
29-12-2011 Overzicht cabaret met oudejaarsavond!
22-10-2010 Ellen Dikker in première met Fjord
03-12-2009 Zijn vrouwen om te lachen?
20-09-2009 VSCD Cabaretprijzen (1)
Theater geschiedenis:
2012 - 2013 Horten & Stoten
2009 - 2011 Fjord
2006 - 2010 Toendra
Recensies:
Fjord
 
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100