Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Profiel van: Donald Olie Algemene informatie:
Donald Olie

Over:

Donald Olie werd geboren als oudste zoon van een alcoholistische dansleraar die er de gewoonte op na hield kleine Donald op gezette tijden in elkaar te rossen.
Die tuchtigen blijken echter weinig te hebben geholpen. Op zestienjarige leeftijd wordt Olie junior voor de derde keer van school verwijderd en zijn er vervolgens in een straal van dertig kilometer geen opleidingsinstituten te vinden die hem op willen nemen.

Er volgt een 'Sturm und Drang' periode waarin de jonge Olie honderden baantjes heeft. Hij is o.a. verhuizer, leerling-fotograaf, zeeman, bouwvakker, postbode, meteropnemer, afwashulp, ober, fabrieksarbeider en verkoper van encyclopedie�n.

In die zelfde tijd start hij bandjes met namen als de 'n.v. Geluid.' , 'Hopeloos' en 'Van Onderen.
'Optredens met toen ook door hem zelf gecomponeerde en geschreven nummers als 'Regen, hagel windkracht elf,' en 'de Haarlemmermeerblues' vinden vooral plaats in jeugdcentra en soortgelijks. Uiteindelijk belandt Donald op het CIOS waar hij zowaar het diploma sportinstructeur behaalt. Hierna vind hij emplooi als tennisleraar en is tegelijkertijd werkzaam als trainer/masseur op een sportschool. Maar de kunst blijft trekken. Uiteindelijk zegt Donald de sport gedag en begint een carri�re als freelance journalist/columnist bij de kwaliteitsbladen Aktueel en Penthouse, waar hij tot op de dag van vandaag voor schrijft. ( Mart Smeets en Ria Stalman zoeken hem!) Tegelijkertijd verzint hij een one-manshow geheten: 'Afgewerkte Olie', doet aan stand-up comedy en schrijft en componeert liedjes.
Website: www.donaldolie.web-log.nl
Management: Brood op de planken
Laatste 10 nieuwsberichten:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100