Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Profiel van: Begijn le Bleu Algemene informatie:
Begijn le Bleu

Over:

Geboren en getogen Waaslander Begijn Le Bleu (Begijn Timothy, ° 13/08/1971) zette zijn eerste stappen in comedyland pas op zijn dertigste. In 2005 gaf hij zijn baan als leraar op en koos voor een professionele carrière als cabaretier. 
 
In datzelfde jaar won hij de jury- en publieksprijs van het befaamde cabaretfestival Cameretten in Rotterdam met ‘De Prins op het Witte Paard’. Deze voorstelling was een surrealistische mix van humor, tragiek en poëzie waarin Begijn het karakter Tino Schietekat speelde. 
 
In zijn volgende voorstelling ‘Flamingo’s in de Polder’ speelde Begijn het verhaal van een aantal mensen die aan de rand van de samenleving leven. Een evenwichtsoefening tussen humor en tragiek. Deze voorstelling werd uitgezonden door CANVAS en gerealeased op DVD. 
 
In ‘De Wonderlijke Avonturen van Meneer Prikkebeen’ van het Amsterdamse Theater Terra nam Begijn de rol van Meneer Prikkebeen voor zijn rekening. Het is een van de kleurrijke zijsprongen van Begijn naast o.a. ‘Ontploft!’, een vertelling over de Eerste Wereldoorlog die Begijn schreef in samenwerking met In Flanders Fields. In zijn nieuwe voorstelling ‘Een beschaafde jongen’ speelt Begijn een wilde aaneenschakeling van typetjes en vertellingen. Een vorm waar Begijn een patent op lijkt te hebben. Met één been in het stand-up-circuit en het andere in het theater.
 
Website: www.begijnlebleu.be
Management: Bone Bookings
Management: Mojo Theater Productions
Laatste 10 nieuwsberichten:
Theater geschiedenis:
2010 - 2011 Een beschaafde jongen
2008 - 2010 Flamingo's in de Polder
2006 - 2007 De Prins op het Witte Paard
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100