Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Profiel van: Anne-Jan en Sofie Algemene informatie:
Anne-Jan en Sofie

Over:

OP DIT MOMENT ZIJN ANNE JAN EN SOFIE GEEN DUO. ANNE JAN HEEFT EEN SOLO PROGRAMMA. ZIE OOK: PROFIEL ANNE JAN

Anne Jan en Sofie wonnen met hun 1e programma 'Groen' in 2001 het 36e Camerettenfestival. Al in de halve finale, toen hun 9e optreden ooit, was de jury het er unaniem over eens dat dit tweetal de winnaar van het festival was. "Een hecht duo, dat veel stijlen en genres beheerst", zo kenschetste de jury van Cameretten Anne Jan en Sofie in het juryrapport. Verder merkte een van de juryleden op: "Dit is cabaret, zoals ik het graag zou willen kunnen maken." Maar het begon allemaal al eerder. In 1999 ontmoetten Anne Jan en Sofie elkaar voor het eerst in Groningen bij studentenvereniging Cleopatra A.S.G. Anne Jan was daar al 2 jaar lid van de theatersportvereniging en liet Sofie ook warmlopen voor dit fenomeen: improvisatietheater in de vorm van een wedstrijd. Sofie: "Het samen neerzetten van mooie scenes was er eerder dan een goed gesprek. We hoorden vaak dat we goed op elkaar ingespeeld zijn. Het feit dat ik klein ben en Anne Jan lang zal ongetwijfeld ook een rol spelen. Anne Jan is heel muzikaal, hij bedenkt ook de meeste dingen. En ik schaaf bij."

Anne Jan Toonstra
Anne Jan Toonstra (Ter Apel 5-4-1979) ontwikkelde zich vanuit de muziek: "Op m'n negende begon ik met slagwerk. Daar kwam later piano en gitaar bij. Toen ik ging studeren had ik me voorgenomen iets met toneel te doen." Het werd theatersport, improvisatietoneel op basis van ideeën vanuit het publiek. Daarmee deed hij de nodige toneelervaring op. Daarnaast speelde hij in bandjes en speelt hij op dit moment in een singer-songwriterduo. Na zich het afgelopen halve jaar te hebben gestort op het schrijven van een avondvullend programma, heeft hij weer de draad van zijn studie Geneeskunde opgepakt. Daar mag hij weer aanschuiven in klas 3.

Sofie van den Enk
Sofie van den Enk (Heemskerk 23-8-1980) groeide op in Krommenie en Castricum. Haar televisiedebuut maakte ze bij het Klokhuis, waar ze een intelligente vraag mocht stellen over dromen... Ze wist nooit precies wat ze wilde worden, maar zocht wel een manier om op te vallen. Dat lukte haar bij Jeugdtheater Heiloo, waar ze in drie producties stond. "Dat heeft me geleerd hoe je op het podium moet staan." Ze is bezig met de opleiding Amerikanistiek in Groningen en kwam daar terecht in dezelfde theatersportgroep als Anne Jan.
Website: www.annejan.nl
Laatste 10 nieuwsberichten:
13-05-2005 Pepijnoptredens gaan niet door
02-04-2005 Anne Jan en Sofie in afscheidsvoorstelling?
16-08-2004 AJ met z'n buurman
16-08-2004 AJ treedt weer op
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100