Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Profiel van: Amar Algemene informatie:
Amar

Over:

Amar (El-ajjouri) staat voor spelen, schrijven, presenteren, doceren en regisseren, en dat al vrijwel zijn hele leven. En dat leven begon in 1971. Geboren in Marokko, getogen in Nederland, en om precies te zijn Den Haag.

Na zijn acteurs- en docentenopleiding volgt zijn loopbaan het pad van acteren in verschillende producties, o.a. bij 'Cosmic Amsterdam', 'Frappant', 'De Verboden Vrucht' , in het televisie-drama 'De Zaak Braun' op de VPRO en de korte film 'Liefde'.
Daarbij doceert en regisseert hij voorstellingen voor en door jongeren en verzorgt hij trainingen, presentaties en workshops voor bedrijven, scholen en de meest breed georiënteerde organisaties.
Op dit gebied is Amar ook bekend van zijn jarenlange samenwerking met Esma Abouzahra in 'PH Neutraal'.
De productie 'Noch Kaas noch Couscous' is daar een van de bekendste van.

De laatste jaren heeft Amar’s theaterloopbaan een nieuwe wending gekregen.
Hij heeft 'Amar speelt' van de grond getild, waaronder alle hierboven genoemde activiteiten vervielen. Een belangrijke meerwaarde van
'Amar speelt' is de avondvullende solocabaretvoorstelling 'Amar speelt ALI' in 2005  en zijn niet te missen aanwezigheid als stand-up comedian en presentator op legio festivals, presentaties, congressen en feesten.
Momenteel is Amar bezig met zijn nieuwste tour 'Amar speelt WIT' in 2008 en 2009 , en tot zover bekend zal hij daarmee op de planken staan tot en met het 2e seizoen van 2009

Amar zocht naar een nieuwe uitingsvorm voor zijn ideeën en beleveniswereld, nadat hij in het vliegtuig de enige was die plastic bestek kreeg bij zijn kosjer eten uit blik.
Amar ’s creativiteit, scherpe humor, intellect, flexibiliteit en zijn brede maatschappelijke betrokkenheid vormen een originele, persoonlijk geëngageerde, soms confronterende en soms ook ontroerende samensmelting.
Recht door zee, en recht voor zijn raap. Niet in de laatste plaats omdat hij zijn culturele achtergrond en de invloed daarvan op het dagelijks leven nooit verbloemd, verdraaid of uit de weg gaat. Hij weet net zo goed hoe het is om Marokkaan te zijn, als Nederlander. Maar vooral hoe het is als mens.

Bron: Website Amar.

Website: www.amarspeelt.nl
Management: TriColour Producions
Management: XL Productions
Speellijst Ga naar speellijst
Laatste 10 nieuwsberichten:
Theater geschiedenis:
2010 - 2011 Amar Speelt Terug
2008 - 2010 Amar speelt WIT
2005 - 2006 Amar speelt ALI
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100