Leden:



Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Profiel van: Louise Korthals Algemene informatie:
Louise Korthals

Over:

Louise Korthals (1984) is cabaretière en zangeres. In haar voorstellingen verweeft ze poëtische liedjes met spitsvondige en aanstekelijke observaties. Meestal kan ze het niet laten daar nog wat filosofie en temperament aan toe te voegen, dan heeft u geluk.


Na een studie sociologie en de nodige dosis filosofie ging zij in 2007 naar de Koningstheateracademie, academie voor kleinkunst en cabaret in ’s-Hertogenbosch, waar zij in 2010 afstudeerde met een eigen programma.


In 2011 won Louise het Amsterdams Kleinkunst Festival met haar kleinkunstprogramma ‘Het Absolute Einde’. De vakjury schreef hierover: ‘Louise is een indrukwekkende theatermaakster met een ontegenzeglijke noodzaak om op het podium te staan. Zij is als een vis in het water in het theater en heeft de zaal in haar macht.’ Hierna sloot zij zich aan bij Theaterbureau Hummelinck Stuurman.

Op 17 november ging zij in premiere met haar eerste avondvullende programma ‘Vlieguur’, wat prachtige recensies ontving in de media en overweldigend mooie reacties van het publiek. Gedurende seizoen 2012-2013 tourt zij met ‘Vlieguur’ langs de Nederlandse theaters samen met pianist Erik Verwey. Van september 2013 tot en met januari 2014 is deze voorstelling nog te zien in de reprise.

In 2013 won Louise Korthals de Neerlands Hoop prijs. De prijs uitgereikt door de Vereniging van Schouwburg en Concertgebouw Directeuren voor de cabaretprijs voor die veelbelovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief.
Management: Hummelinck Stuurman Theaterbureau
Laatste 10 nieuwsberichten:
30-09-2013 Wim Helsen en Louise Korthals winnaars VSCD Cabaretprijzen
29-09-2013 Vanavond: VSCD cabaretprijzen
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100