Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Profiel van: Oeloek Algemene informatie:
Oeloek

Over:

In 2004 ontstaat Theatergroep Oeloek uit een opdracht voor een eindejaarsvoorstelling van vier studenten aan de Theaterkade; Kevin Jolly, David Meijer, Nadra Eleonora en Jantijn Prins. Ze delen alle vier dezelfde passie: absurd, cartoonesk en vervreemdend theater. Ze bewerken een stuk van de Noorse schrijver Hendrik Stohl; Oeloek, of het doorgeven van genetisch materiaal (Oeloek 1).

De voorstelling wordt enthousiast ontvangen en de vier studenten spelen deze voorstelling in de Nestval-tournee van de Theaterkade in het seizoen 2004-2005. De samenwerking tussen de vier gaat zo goed dat ze Theatergroep Oeloek oprichten. De naam Oeloek is een eerbetoon aan de toneelschrijver Hendrik Stohl.Oeloek 1 blijkt een voorstudie voor hun tweede cabaretvoorstelling: Oeloek 2, of psychose van de Lemming. Hiermee studeert Oeloek in 2005 af aan de Theaterkade. In het seizoen 2005-2006 draait Oeloek weer mee in de Nestval-tournee en ze staan in 2006 in de finale van het kleinkunstfestival van Theater Camuz.

Wim de Visser (voorzitter landelijk comité voor het tweetalig onderwijs) benadert Oeloek met de vraag of Oeloek 2, of psychose van de Lemming ook in het Engels kan worden opgevoerd. Dit is vanaf 2006 en feit en sindsdien speelt Oeloek ook op scholen met tweetalig onderwijs.

In de zomer van 2006 verlaat Nadra Eleonora Theatergroep Oeloek. Sinds 2008 maakt Carlijn van Rij deel uit van de theatergroep.

De derde cabaretvoorstelling van Oeloek, De Nacht van de Namaak staat onder regie van Martin van Waardenberg ("Een man ken niet zonder de Gamma."). Met deze cabaretvoorstelling doet Oeloek momenteel de Nederlandse theaters aan.

Website: http://www.oeloek.nl
Management: Van Engelenburg Impresariaat
Laatste 10 nieuwsberichten:
29-11-2010 Jasper van Kuijk wint Cameretten 2010
Theater geschiedenis:
2011 - 2012 De Nacht van de Nasmaak
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100