Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Profiel van: Roemer van der Steeg Algemene informatie:
Roemer van der Steeg

Over:

Toen ik een jaar of twaalf was, vond ik in de platenkast een album van Randy Newman. Mijn ouders vertelden me dat een vriend veel aan de plaat gehad had toen hij somber was. Dat vond ik romantisch klinken. Dat je iets aan een plaat kon hebben. En dat je somber was. Dus draaide ik die plaat op mijn kamer en staarde zo somber mogelijk uit het raam. 
Deze live-opname van Randy Newman uit 1970 is voor mij altijd een inspiratiebron geweest. Onder andere door de veelzijdige manier waarop hij de piano gebruikt. Dan weer springerig in een boogie-groove, op een ander moment gelaagd als een symfonieorkest. En altijd ondersteunen de composities van Newman zijn teksten. In deze traditie wil ik schrijven.  

Uit liefde voor tekst ging ik Nederlands studeren in Amsterdam en met studiegenoot Daniël Vecht richtte ik liedjesduo Kleine Krokodil op. Hiermee speelden we in kleine theatertjes en op festivals. In die tijd deed ik ook contacten op in de popwereld. Ik maakte de muziek voor een aantal toneelproducties en ik leerde wat een sound was. 

Na mijn afstuderen ging ik solo verder en bleef schrijven en optreden. Ik schreef me in voor het Concours om de Wim Sonneveldprijs en nam een CD op, om te gebruiken als promotiemateriaal tijdens de toer die aan het festival was verbonden. Uiteindelijk won ik zowel de jury- als publiekprijs van het festival. Dit stelde mij in de gelegenheid om op vele podia in heel Nederland op te treden.

Ik wil liedjes schrijven over bijzondere onderwerpen met aandacht voor compositie en arrangement. Grappig, ontroerend, schrijnend. Net als op de plaat van Randy Newman die ik ooit met een somber gezicht luisterde en waar het allemaal mee begon. 

Roemer van der Steeg is nu in de theaters te zien met zijn eerste avondvullende programma Ik ben geen Kernfysicus. Ook is hij in de theaters te zien als één van de vaste pianisten van de improcabaretgroep Op Sterk Water.

 

Website: www.roemervandersteeg.nl
Management: Van Engelenburg Impresariaat
Laatste 10 nieuwsberichten:
14-05-2010 Ontmoeting met Roemer van der Steeg
11-04-2008 Roemer van der Steeg wint AKF
Theater geschiedenis:
2009 - 2012 Ik ben geen kernfysicus
Recensies:
Ik ben geen kernfysicus
 
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100