Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Edgard Eeckman brengt nieuw cabaretesk theaterprogramma "Niets dan de waarheid"
Het nieuwe cabareteske theaterprogramma van Edgard Eeckman "Niets dan de waarheid" gaat over een dictator die in België de macht overneemt en zich daar voor een burgerjury moet voor verantwoorden. Nu Saddam Hoessein werd voorgeleid, wordt de monoloog extra-actueel. Twee try-outs grijpen plaats op zondag 11 juli in Westouter tijdens het theaterfestival Spots op West en de première tijdens de Gentse Feesten (op zaterdag, 24 juli en zondag, 25 juli 2004).

In "Niets dan de waarheid" is Edgard Van Coppenolle Emiel uit Scheldewindeke. Hij stootte koning Albert van zijn troon, nam de macht in België over en trok met Marie, zijn beesten en zijn kinderen naar Brussel. Maar de crisis is achter de rug en de dictator moet zich nu voor een burgerjury verantwoorden. In "Niets dan de waarheid" horen we zijn pleidooi. Het resultaat is een kritische en humoristische analyse van onze leefomgeving. Elke gelijkenis met bestaande toestanden is zeker geen toeval!

Edgard brengt twee try-outs van zijn nieuw programma in zaal Harlekijn in Westouter op zondag 11 juli om 14 uur en om 19 uur in het kader van het theaterfestival Spots op West. Praktische gegevens op www.spotsopwest.be . De eigenlijke première brengt hij tijdens de komende Gentse Feesten. Hij speelt er op zaterdag, 24 juli om 15 uur, 17 uur en 19.30 uur en op zondag, 25 juli 2004 om 15 uur en om 17 uur in de Zaal Kapel van de Arteveldehogeschool (Opleiding Communicatiebeheer) in het Bijlokehof 4 in Gent. Reserveren kan bij VZW Free-Time Uitbureau op tel. 09 233 77 88 en via www.freetime.be.

De tekst van "Niets dan de waarheid" is van Edgard Eeckman zelf. De coach is Rik Gyles. Rik was regisseur / producer kleinkunst bij de BRT / VRT. Daarnaast was hij oprichter en eerste leider van de afdeling "Kleinkunst, Show en Musical" van het Hoger Instituut voor Dramatische Kunst te Antwerpen. Vervolgens werd hij adjunct-directeur en stafdocent aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Regie-advies werd verstrekt door Pol Pauwels (dank zij de tussenkomst van Open Doek vzw). De voorstelling duurt 45 minuten.

Als Gentenaar heeft cabaretier Edgard Eeckman er een gewoonte van gemaakt zijn nieuwe programma’s tijdens de Gentse Feesten in première voor te stellen. Hij neemt voor het 5de opeenvolgende jaar deel aan de Gentse Feesten. Vorig jaar oogstte hij veel bijval met zijn avondvullend cabaretesk theaterprogramma "En toen werd het gezellig" waarmee hij nu Vlaanderen rondreist.

Edgard Eeckman is een theaterbeest. Hij volgde toneelles en speelt nu al 25 jaar bij theatergroep De Loofblomme in Sint-Denijs-Westrem een groot aantal uiteenlopende rollen, telkens onder begeleiding van professionele regisseurs zoals Roger Bolders, Chris Boni, Herman Coessens, Jef Demedts, Wim De Wulf, Ceryl Van Gent, Oswald Versyp en Mark Willems. Tijdens het Humorologie-Festival 1999 in Marke / West-Vlaanderen nam Edgard deel aan een (geïmproviseerde) parodie op de Jerry Springer-Show. Hij volgde een workshop Songwriting o.l.v. Bram Vermeulen. N.a.v. de viering 200 jaar rechtbank Antwerpen in november 2000 bewerkte en regisseerde Edgard de tekst "Hoe later, hoe vroeger" van Rasmus Nuller. In 2002 regisseerde en bewerkte hij "Het 14de kippetje", een filmscript van de Nederlandse auteur Arnon Grunberg tot "Vlees of Gevogelte" met de ganse ploeg van de theatergroep De Loofblomme. Op het Gentse Theaterfestival 2002 kreeg de voorstelling de Prijs van de Jury (samen met theater Krakeel). Edgard speelde een gastrol in "Thuis".

Meer informatie op www.edgard.be
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
04-07-04 - 18:32:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100