Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Jan Rot introduceert Okapi Liedprijs
Jan Rot wil graag dat bekend wordt welke liedjes hij mooi vind. Hiervoor heeft hij dan nu een speciale stichting in het leven geroepen, Stichting Okapi/Stichting Jan Rot, ‘ter verrijking van het Nederlandse lied’. De bedoeling is dat er elk jaar 'een jaloersmakend lied’ (nieuw of bewerkt) met een onderscheiding beloond wordt en dat de winnaar vervolgens zelf mag bepalen wat de prijs wordt (denk aan: een liefdevol samengesteld cultureel pakket, een concert aan huis, een winterjas, een tekening van dochter Elvis, een jaar hout uit eigen tuin of een rode ferrari)

Zondag 2 en maandag 3 oktober viert de Stichting haar eerste dubbelpremière in de Kleine Komedie met de voorstelling Nachtlied, met o.a. Bill van Dijk, Astrid Nijgh en Jan Rot in een sterrenhemel schitterend vertaalde wereldhits over de nacht. Op de eerste van deze 2 dagen zal de eerste Okapi Liedprijs overhandigd worden aan de winnaar, die vervolgens het lied ten gehore mag brengen.

Bijsluiter/kleine lettertjes: Het lied wordt gekozen door de eenmansjury tevens voorzitter van de Stichting, zonder aanziens des persoons. Was de Okapi liedprijs eerder ingesteld, waren mogelijke winnaars geweest: Het werk van God (Scene), De drie Mandarijnen (Boudewijn de Groot), Mia (Gorki), Meisjesverdriet (Hans Zilver) en dat lied over de ijsbaan van Henk Hofstede op het Draagbare Huis.

:: Meer info
Door:
Manon

Gepubliceerd op:
24-09-05 - 10:34

Bron: Jan Rot


:: Eerder verschenen:

Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100