Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:

Jarig:
> Mylene D’Anjou wordt vandaag 56
 
 
Cameretten 2005 van start
Op 2 september is de 40e editie van het Cameretten festival van start gegaan. Compleet met nieuwe vormgeving gaat het festival ook dit jaar weer op zoek naar hèt cabarettalent van Nederland en Vlaanderen.

De afgelopen jaren heeft het festival veel grote namen voortgebracht. Hans Teeuwen, Theo Maassen, Plien & Bianca, Brigritte Kaandorp, Arie & Silvester, Veldhuis & Kemper en Marc-Marie Huijbrechts zijn slechts een kleine greep uit de lange lijst succesvolle winaars en winnaressen.

Tot en met 11 oktober spelen de 80 deelnemers van dit seizoen op een van de voor publiek toegankelijke voorselecties door het hele land. De selectiecommissie kiest aan het eind van de rit de 9 beste deelnemers. Na een workshopweekend en wat try-outs, treden zij van 23 tot en met 25 november op tijdens het festival in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Op 25 november maakt de jury bekend welke 3 deelnemers de finale spelen op 26 november in het zelfde theater. Daar strijden de drie finalisten dan om de juryprijs, publieksprijs en persoonlijkheidsprijs, om vervolgens tijdens de finalistentournee hun kunsten nog te vertonen in verschillende theaters door het hele land.

De presentatie van het festival is in handen van oud-finalist Richard Groenendijk. De gastoptredens worden verzorgt door:
Woensdag 23 november: Guido Weijers
Donderdag 24 november: Rob Urgert en Bastiaan Gielissen (Fokke en Sukke)
Vrijdag 25 november: Kommil Foo
Zaterdag 26 november: Theo Maassen

Bent u nieuwsgierig naar het nieuwe cabarettalent van eigen bodem of heeft u gewoon zin in een erg leuke avond? Dan is er goed nieuws; U kunt erbij zijn!

Voor verschillende avonden zijn nog kaarten beschikbaar. Op www.cameretten.nl kunt u o.a. terecht voor de speellijst en de reserveernummers. Kaarten voor het festival in het Nieuwe Luxor Theater kunt u bestellen via www.luxortheater.nl 010-4843333.
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
05-09-05 - 18:32Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100