Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
André van Duin geëerd met een 'lelijk beeld'
André van Duin heeft vrijdag in Theater Carré in Amsterdam een buste gekregen. "Het is een lelijk beeld", vindt de volkskomiek. "Kunstenaar Kees Verkade heeft zijn werk goed gedaan. Het beeld lijkt precies op mij." De 58-jarige komiek heeft een plek gekregen in de exclusieve beeldencollectie, waarmee het koninklijke theater zijn grootste spelers eert.

"Het is toch een emotioneel moment, het raakt me toch", reageert Van Duin. "In het walhalla van de Nederlandse showbusiness heb ik een beeld gekregen." Het beeld van Van Duin bevindt zich in het gezelschap van de bustes van theatergrootheden als Herman van Veen, Youp van 't Hek, Beppie Nooy en Toon Hermans.

Van Duin staat momenteel, na tien jaar afwezigheid, weer in het theater. Hij is met zijn jubileumshow van 14 juni tot en met 3 juli in Carré te zien. Op vrijdag 1 juli speelt de Nederlandse komiek voor de vierhonderdste keer een show in het Amsterdamse theater.

De komiek wordt met de buste geëerd voor zijn prestaties in het theater, waar hij sinds 1974 te zien is. Van Duin begon zijn carrière in 1968 tijdens de 'Snip en Snap Revue'. Daarna was hij onder meer in Carré te zien met de show 'Dag, dag heerlijke lach' (1975), 'André van Duin met 100 jaar Carré' (1987) en de serie 'André van Duin Revues (1980 tot en met 1991).
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
05-06-05 - 00:02

Bron: NovumNieuws.


:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100