Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:

Jarig:
> Mylene D’Anjou wordt vandaag 56
 
 
NUHR ontvangt Youp en andere!
Benefietvoorstelling voor Koningstheatermuseum!
Koningstheater. Maandag 13 juni a.s.

Maandag 13 juni a.s. ontvangt cabarettrio Niet Uit Het Raam in het Koningstheater Youp van 't Hek, Kommil Foo en anderen. Zij werken belangeloos mee. De opbrengst komt dan ook geheel ten goede aan het Koningstheatermuseum.

Beeldend kunstenares Hanneke Gommers was verantwoordelijk voor de vormgeving van het oude Koningstheater. Op verzoek van het Koningstheater maakte zij dit theaterseizoen vijftig schilderijen (acryl op linnen) van belangrijke personen en gebeurtenissen uit de ruim honderdjarige geschiedenis van de Nederlandse kleinkunst.

In augustus krijgen deze vijftig schilderijen - in grootte variërend van ca. 2 x 2 meter tot ca. 50 x 50 cm - een permanente plaats in het Koningstheater. Daarvoor worden niet alleen publieksruimtes als theaterzaal en foyer benut, maar ook kleedkamers en kantoren. Om publiek de gelegenheid te geven ook die niet openbare ruimtes te bezoeken, gaat het Koningstheater komend seizoen één maal per week open als museum. Het Koningstheatermuseum beheert overigens niet alleen deze vijftig schilderijen, maar ook decorstukken uit voorstellingen van onder anderen De Bloeiende Maagden, Theo Maassen en Eric van Sauers, schilderijen van Jeroen van Merwijk en Bram Vermeulen, de vleugel van Fien de la Mar en het werkhuisje van Wim Kan.

De schilderijen die Hanneke Gommers maakte van de artiesten die op maandag 13 juni optreden, zullen die avond al in het Koningstheater geëxposeerd worden. Een groot aantal afbeeldingen van schilderijen van onder anderen Najib Amhali, Karin Bloemen, Toon Hermans, Freek de Jonge, Brigitte Kaandorp, Theo Maassen, Wim Sonneveld en Herman van Veen vindt u ook al hier

Kaarten à vijftig euro zijn vanaf nu te bestellen via Bosch Ticket: 0900-33 72 72 33.
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
24-05-05 - 19:23

Bron: Konings Theater.


:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100