Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Meeste cabaretiers niet mee met Jack Spijkerman
"Bijna geen enkele cabaretier uit het team van Kopspijkers volgt Jack Spijkerman naar Tien." Dat zegt Erik van Muiswinkel, die zelf ook niet meegaat.
De rest van het cabaretteam, onder wie Mike Boddé, Thomas van Luyn en Sanne Wallis de Vries gaan ook niet, verwacht Van Muiswinkel. "Jack heeft ons overvallen met zijn overstap. De sfeer is nu zeker niet: we gaan eens lekker met zijn allen onze schouders zetten onder zijn nieuwe tv-programma. Ik denk dat hij zich daarop heeft verkeken."
Van Muiswinkel somt op: "Sanne Wallis de Vries is druk bezig met een nieuw theaterprogramma. Die zie ik zeker niet overstappen. Mike en Thomas zijn er sowieso niet bij, die maken bij de VARA ook komend seizoen de Mike en Thomas show. Daarvoor heeft Jack zich nota bene nog hard gemaakt."
Alleen cabaretiers Martine Sandifort en Alex Klaasen, die niet meehelpen teksten schrijven, laten weten open te staan voor een overstap naar Tien. "Ik ben freelance, zit nergens vast," zegt Sandifort.
"Bij de rest van het cabaretteam is er weerzin tegen werken voor De Mol," zegt Van Muiswinkel, "ik heb hem twee keer gepersifleerd als zakkenvuller. Dan ligt het natuurlijk niet voor de hand dat ik nu hard naar hem toe hol. De wijze waarop De Mol de afgelopen maanden met zijn miljoenen overal de krenten uit de pap heeft weggekocht, vind ik niet bepaald sympathiek."

Volgens Jack Spijkerman is er 'nog niets beslist' en is hij 'nog volop met iedereen in gesprek'. Ik hoop dat iedereen meegaat. Of dat ook gebeurt, vind ik moeilijk in te schatten. Dat hangt van hun ambities af."
Cabaretier Bert Visscher was het duidelijkst van de hele club. Hij liet Spijkerman direct na diens aankonding naar Tien over te stappen weten dat hij absoluut niet mee zou gaan. Visscher gruwt van 'de Van de Endetjes en De Molletjes'. "Ik heb geen enkele lust en zin om voor dat soort lieden te werken. Die gaan liefdeloos om met tv. Scoort het niet, dan flikkeren ze je er meteen uit," aldus Visscher.
Peter Heerschop, Spijkermans andere assistent, was gisteren niet voor commentaar bereikbaar.
Van Muiswinkel verwacht dat Spijkerman de komende tijd een poging doet zijn vaste ploeg toch nog mee te krijgen. "Maar ik ben echt niet van plan me in een commercieel avontuur te storten. Of De Mol moet me een miljoen bieden natuurlijk. Dan heb ik een nieuw probleem."
Van Muiswinkel is verder nog, net als alle andere Kopspijkers-cabaretiers, aan de VARA gebonden door een deal met de omroep over zijn theatershow. "Ik denk niet de VARA nog staat te trappelen die uit te zenden als je opstapt. Dat zijn toch forse projecten. Nog een reden om niet te willen overstappen."

Grote vraag is wat er van Spijkermans nieuwe programma overblijft zonder de inbreng van zijn vaste cabaretteam, waarvan de meeste leden ook tekstschrijver zijn. Van Muiswinkel: "Kopspijkers heeft tien jaar bestaan. Steeds is Jack er op wonderbaarlijke wijze in geslaagd er iets van te maken. Het is natuurlijk wel waar dat het programma pas echt hoge kijkcijfers is gaan scoren toen zo'n drie jaar geleden de persiflages werden geïntroduceerd. Jack zal bij De Mol echt een heel ander soort programma moeten gaan maken. Zo'n groep cabaretiers als nu krijgt hij praktisch, maar vooral ook idëeel gezien, nooit meer bij elkaar."

Spijkerman erkent het enorme belang van zijn vaste team: "Ik heb er jaren over gedaan om ze bij elkaar te brengen. Met de meesten ben ik ook bevriend geraakt. Waar een type als Paul de Leeuw een solist is, ben ik juist een groepsmens. Ik heb een hecht team nodig. Dat vind ik ook veel leuker werken. Tegelijkertijd weet ik ook dat mijn ploeg in de afgelopen tien jaar dikwijls van samenstelling is veranderd: ik ben begonnen met Peter Heerschop en Viggo Waas, later kwamen Rob Kamphues en Lebbis daarbij. Om er een paar te noemen. Met onder meer Owen Schumacher en Paul Groot zijn we het cabaret begonnen. Dat is uitgegroeid tot wat nu de bar is."
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
11-05-05 - 22:22

Bron: Medialog.


:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100