Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Zoon Toon Hermans verscheurt zijn speech
De zoon van Toon Hermans heeft woensdag bij de uitreiking van de dvd-box met het complete oeuvre van de cabaretier zijn speech verscheurd.
"Ik had geen flauw idee dat er oude beelden van mijn vader vertoond zouden worden vandaag.
Deze beelden zeggen genoeg, ik kan er niks meer aan toevoegen en verscheur daarom ook mijn speech", zei Maurice Hermans in Theater Carré in Amsterdam.

Volgens Hermans junior is het een memorabele dag.
"Het is alweer vijf jaar geleden dat mijn vader op 83-jarige leeftijd overleed, maar het lijkt alsof het gisteren was.
Ik ben blij dat vele oud-collega's van mijn vader en jong, nieuw Nederlands cabarettalent in groten getale naar Carré zijn gekomen om dit heugelijke feit te vieren", vertelt Hermans.

Voor het eerst zijn de One Man Shows van Toon Hermans 'bijna compleet' op dvd bijeen gebracht. Samenstellers van de 22-delige dvd-box zijn cabaretkenner en persoonlijke vriend van de familie Jacques Klöters en studente aan de Universiteit van Amsterdam Lisa Wade, die een eindwerk over Toon Hermans heeft gemaakt.
"Zijn uitbundigheid wordt met de jaren subtieler. Naarmate hij ouder werd, werd hij meer filosofisch", vertelt Wade.

Volgens Klöters is het een 'bijzondere' box. "Toon is natuurlijk de grootste artiest van de twintigste eeuw. Er is gelukkig ontzaglijk veel bewaard gebleven."

De box bevat elf van de dertien shows en uniek materiaal: onbekende opnamen, interviews met Mies Bouwman en Willem Duys, beelden vanachter de schermen, gerestaureerde documentaires, Toons speelfilm Moutarde van Sonansee, een try-out van zijn Amerikaanse show, theaternummers in het Duits, uniek commentaar van Toon zelf en privé-beelden van zijn kinderen en zijn vrouw Rietje.

Producers Klöters en Wade overhandigden een aantal van deze 22-delige dvd-boxen aan de aanwezige erven van Toon Hermans, maar ook aan collega-cabaretiers onder wie Youp van 't Hek, Hans Liberg, Bert Visscher, Herman Finkers, Paul van Vliet, Mini & Maxi en Seth Gaaikema. De dvd-box ligt vanaf donderdag in de winkels.
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
11-05-05 - 22:22

Bron: Nieuws.nl


:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100