Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:

Jarig:
> Mylene D’Anjou wordt vandaag 56
 
 
Mike en Sanne over hun Kopspijkerbar
Het was even lastig om het vertrek van Paul Groot en Owen Schumacher op te vangen”, vertelt Sanne Wallis de Vries. “Maar verandering kan soms goed zijn. Sterker nog: ik vind dat we nu meer lef hebben dan vorige seizoenen.
Zo hebben we nu ook Anne Frank, de paus en God in de bar durven laten komen. Het vertrek van Paul en Owen had nog meer consequenties: zij schreven altijd mee aan het cabaret. Nu zij weg zijn, zijn er mensen bijgekomen die alleen bezig zijn met de teksten. Daar hoor ik niet bij, ik ben meer een speler dan een schrijver en besteed nu ook veel tijd aan mijn dochtertje.”

Oefenen
Mike Boddé, ook regelmatig kroegtijger in De Bar, is minder gaan schrijven voor het programma, maar schuift af en toe nog steeds aan bij het schrijfproces: “Donderdag zetten de schrijvers de scène in elkaar en vrijdag zetten we de punten op de I, maar we zijn er al vanaf woensdag met een man of vier, vijf mee bezig. Dan wordt er geïnventariseerd: wie willen we spelen, wie is er beschikbaar, wie lijkt er, welke pruiken moeten er gemaakt worden. Er gaat nog best veel tijd in zitten. Als ik een nieuw type krijg, ben ik er toch al snel een halve dag voor aan het meeschrijven en driekwart dag op de mimiek aan het oefenen – veel banden kijken en repeteren dus.”

Schuimplastic
Naast de teksten is het uiterlijk van het typetje zeer belangrijk. Boddé: “Bij onze grimeurs staat een enorme kast vol pruiken. Die moeten we dan knippen, föhnen, verven en dan blijkt dat er heel veel mogelijk is met pruiken en grime. Met mastiek kun je ook hele goede neuzen kneden en ik heb de Rotterdamse burgemeester Ivo Opstelten een keer gespeeld met een stuk schuimplastic op mijn voorhoofd.”

Hazes
Boddé heeft al heel wat personages neergezet, maar heeft nog genoeg mensen op zijn verlanglijstje staan: “We hebben nu ons oog laten vallen op Leon de Winter. Henk van Dorp komt ook zeker terug. Helaas hoor je niets meer van de Irakese minister Mohammed Al-Sahhaf en de LPF’er Hilbrand Nawijn, die kunnen nu helaas niet.” Ook Sanne heeft nog iemand op haar verlanglijstje staan: “Het lijkt me geweldig om Rachel Hazes een keer neer te zetten – dat lijkt me zo’n heerlijk dankbaar type! Maar vlak na de dood van André was dat niet zo gepast en nu is ze uit de picture. Je moet wel kritiek op een personage kunnen geven, en er moet een aanleiding zijn om iemand na te doen.”
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
16-04-05 - 13:13

Bron: TV Gids Online.


:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100