Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Edgard op cultuurmarkt!
Cabaretier Edgard Eeckman met "En toen werd het gezellig" op Antwerpse Cultuurmarkt

Op de komende Cultuurmarkt van Vlaanderen op zondag 29 augustus 2004 in Antwerpen brengt Edgard Eeckman om 12 uur zijn succesvolle cabaretske theatermonoloog "En toen werd het gezellig" in het KBC Auditorium (Schoenmarkt 35) waarin hij op humoristisch-cynische manier de man-vrouw-relatie op de korrel neemt. De toegang is gratis. De cultuurmarkt is de officiële start van het cultuurseizoen in Vlaanderen.

Het is twee uur 's nachts. Frans zit in de woonkamer en zijn vrouw en twee dochters liggen in bed, dus de controlefreaks slapen. Frans is dus even Master of the Universe! Stil hoeft hij daarvoor niet te zijn. Zijn vrouw slaapt diep, zeer diep. Ze kan trouwens niet diep genoeg slapen. Zeven meter onder de grond lijkt hem bijvoorbeeld een mooie diepte voor zijn vrouw. Neen, Frans is niet mals voor de relatie met zijn partner, al heeft die zijn gevoel voor humor duidelijk niet aangetast. En op het einde van de voorstelling blijkt dat Frans juist datgene mist waarop hij zoveel kritiek heeft.

De tekst van "En toen werd het gezellig" is van Edgard Eeckman zelf. De coach is Rik Gyles. Rik was regisseur/producer kleinkunst bij de BRT/VRT. Daarnaast was hij oprichter en eerste leider van de afdeling "Kleinkunst, Show en Musical" van het Hoger Instituut voor Dramatische Kunst te Antwerpen. Vervolgens werd hij adjunct-directeur en stafdocent aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Regie-advies werd verstrekt door Pol Pauwels (met dank aan Open Doek vzw). De voorstelling duurt 75 minuten en wordt gespeeld zonder pauze.

Voor meer informatie over Edgard Eeckman en zijn theaterprogramma’s: http://www.edgard.be
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
11-08-04 - 00:00

Bron: Edgard Eeckman.


:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100