Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Kopspijkers nieuws!
Hervatting Kopspijkers nog onduidelijk

De VARA weet nog niet wanneer er weer nieuwe afleveringen van het Nederland 3-programma Kopspijkers op de buis komen. Wegens ziekte van presentator Jack Spijkerman bestaat het programma van zaterdag uit een compilatie van de afgelopen vijf afleveringen. Of Spijkerman de week erna wel weer kan presenteren valt nog niet te zeggen, verklaarde een VARA-woordvoerder donderdag.

Spijkerman ligt al een aantal dagen in het ziekenhuis wegens een klaplong. "Hij maakt het naar omstandigheden goed, maar het herstel heeft z'n tijd nodig", aldus de VARA-zegsman.

Toch hebben we ook nog goed nieuws!

Het VARA-programma Kopspijkers heeft de verkiezing van het 'Favoriete BVN-programma' van het afgelopen jaar gewonnen. Dat maakte presentatrice Martine van Os vanavond bekend in Van Huis Uit, het wekelijkse magazine op BVN.
Kopspijkers eindigt als eerste, boven de politieserie Flikken (VRT/TROS), opsporings- programma Spoorloos (KRO), het dagelijkse nieuwsbulletin van het NOS Journaal en FC de Kampioenen (VRT).

De speciale verkiezingsbokaal wordt vanwege de ziekte van Jack Spijkerman, in overleg met de VARA, op een later moment aan de redactie uitgereikt. Programmaleider Pieter Landman van BVN wenst Jack Spijkerman veel beterschap toe: "De uitslag van de verkiezing komt op een vreemd moment, maar we hopen dat dit positieve nieuws een opsteker voor hem is."

Duizenden mensen brachten in maart via de website van het programma hun stem uit op hun favoriete TV-programma dat ze op BVN gezien hebben. Pieter Landman: "De verkiezing is een mooie mix geworden met veel stemmen voor aan de ene kant nieuws en actualiteit en aan de andere kant programma's als Kopspijkers, Spoorloos en Flikken. Naast het NOS Journaal is ook NOVA hoog geëindigd. En er is ook een goede verdeling tussen Vlaamse en Nederlandse programma's. De diversiteit bevestigt dat we met de programmering veel kijkers dagelijks een groot plezier doen. Want vergeet niet dat in de meeste uitzendgebieden BVN de enige Nederlandstalige TV-zender is."

De stemmers op Kopspijkers zijn erg positief over het programma. Zo zegt ene Harry de Haan uit Australië dat hij Kopspijkers simpelweg "het beste Breakfast programma van de week" vindt. Mevrouw Visser uit Portugal schrijft: "Kijkend vanuit een achtergebleven dorp in het buitenland, zou je bijna denken dat Nederland nog dik in orde is, dat er zo gelachen kan worden om dingen die zooooo fout zijn." Voor de heer Bruinewoud uit Thailand is Kopspijkers het hoogtepunt van de week: "Lekkere Nederlandse humor in het buitenland."


:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
01-04-05 - 00:00

Bron: MediaKrant.


:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100