Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Update:Tineke Schouten krijgt een lintje!
Eerder melden we al dat Tineke Schouten een lintje heeft gekregen.
Maandagavond was het moment er dan echt, uit handen van burgemeester Alexander Tchernoff van Bilthoven kreeg Tineke een lintje.
De cabaretière mag zich nu officieel Officier in de Orde van Oranje-Nassau noemen.
De onderscheiding kwam voor Schouten als een grote verrassing. De artieste vierde maandagavond met familie, vrienden en collega's haar 25-jarig jubileum.

"Ik heb wel vaker onderscheidingen gekregen, maar deze is toch wel extra bijzonder. Aan de andere kant denk ik: die mensen die 25 jaar in een verzorgingstehuis werken, krijgen niks. Terwijl ik iedere dag met het grootste plezier aan het werk ga", zegt de artieste.

Cabaretier

De burgemeester van Bilthoven liet zichzelf maandagavond niet aankondigen, maar kwam op het podium als een cabaretier.
Na een wat warrig verhaal van twintig minuten, met hier en daar een grapje, deed hij prompt zijn overjas uit, waaronder zijn ambtsketting glinsterde. Toen ging er bij Schouten een lichtje branden. "Ik heb echt een tijd zitten nadenken, wie is die man? Ik had echt geen idee. Tot hij uiteindelijk die jas uitdeed, toen zag ik meteen die ketting en begon er wat te dagen. Ik had helemaal geen toespraak geschreven, dat vond ik wel jammer. Je vergeet toch altijd om bepaalde mensen te bedanken."
Daarna was het de beurt aan collega Paul de Leeuw. Hij reikte twee dvd's aan de artieste uit die nu al verkrijgbaar zijn in de winkel.
Maar zoals hij zelf al zei: "Doe niet zo verrast, je hebt ze zelf geproduceerd!" Lee Towers zong 'You'll never walk alone' voor de gevierde artieste.

Spiksplinternieuw

Schouten hoopt haar vak nog jarenlang te kunnen uitoefenen. Sinds oktober toert ze door het land met haar nieuwe theatershow 'Spiksplinternieuw'. Daarin imiteert ze onder anderen Maxima en Karin Bloemen, maar ze laat ook vertrouwde typetjes als 'Lenie uit de Takkestraat' de revue passeren.

Toneelstuk

Voordat de artieste het toneel gedag zegt wil ze nog heel wat dromen waarmaken. "Het lijkt me geweldig om te acteren in een toneelstuk of in een musical. En ik wil nog zoveel mooie liedjes schrijven, ik zit nog vol ideeën. Het liefste zou ik net als Mary Dresselhuys tot mijn negentigste op het toneel blijven staan. Maar alleen als het voor iedereen leuk blijft. Als ik de mensen ga vervelen, moet het afgelopen zijn", vertelt Schouten.
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
24-03-05 - 16:16

Bron: Nu.nl


:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100