Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Download Hans Dorrestijn – Gevaarlijke stroom.
Dorrestijn voorgelezen versie van 'Gevaarlijke stroom'

Download de mp3'tjes, brand ze in aangegeven volgorde op een cd, of laadt ze in uw (ongebruikte) mp3 speler die u kreeg in het kerstpakket. Knutsel voor de cd het bijbehorende cd-hoesje in elkaar en u heeft dit mp3-audioboek in bezit.

'Huwelijkslied 1' van Hans Dorrestijn begint met de regel: "Zelfs Christus aan het kruis, had het beter dan ik thuis". Dit gegeven komt herhaaldelijk voor in het werk van Dorrestijn. Zo ook in 'Gevaarlijke stroom'.

De gescheiden Karton gaat met zijn twee kinderen op vakantie naar Aruba om ze daar op liefdevolle wijze te kwellen. Vlak voor de landing op het eiland maakt hij de twee kinderen wakker: "Landingen zijn het gevaarlijkst. Mocht er iets gebeuren dan kunnen jullie beter wakker zijn."
Met 'Jaws' op video en verzonnen gifslangen leert hij zijn kinderen dat pijn en doodsangst het leven de moeite waard maken. Als zijn zoontje een dappere poging doet om toch in zee te gaan, zwemt pappa hem achterna en zet onder water zijn tanden in het beentje van zijn kind...

Het inleidend gesprek, dat Wim Brands in De Avonden van 18 augustus 1995 met de schrijver had, is episode I van dit audioboek.

Dit alles is mede mogelijk gemaakt door Hans Dorrestijn en Uitgeverij Bert Bakker.

Download alle delen, klik hier!
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
16-03-05 - 20:20

Bron: VPRO


:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2020
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100