Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:

Jarig:
> Mylene D’Anjou wordt vandaag 56
 
 
Big Night of Comedy stopt.
door Victor Schildkamp

De Big Night of Comedy houdt ermee op.
Het jaarlijkse stand-upcomedyfestival in Den Haag kan het financieel niet meer rondbreien.
Er is nog wel een kans dat het festival in 2006 terugkeert.

Het festival van de stand-upkomieken was gepland in mei. Maar organisator Tijl Beckand trekt het zonder gemeentelijke steun niet meer.
Jarenlang kon hij het festival organiseren met steun van Mojo Concerts, maar dat wil zich vooral op de organisatie van muziekconcerten concentreren.
Bovendien betreurt Beckand het dat de gemeente Den Haag de Big Night of Comedy, die jaarlijks op veel belangstelling kon rekenen, nooit wilde omarmen.
Eén keer, voor de editie van vorig jaar, kreeg de Big Night eenmalig 20.000 euro subsidie.

Voor dit jaar kreeg Beckand geen steun. Dat kwam ook door een misverstand tussen beide partijen over het tijdstip waarop de subsidieaanvraag had moeten worden ingediend.
Er is een kansje dat de Big Night in 2006 terugkeert. "We gaan een voorstel indienen bij de gemeente om het festival vanaf 2006 drie jaar achter elkaar goed neer te zetten", aldus Beckand. "Niet één jaar, maar meteen drie. Maar wat ik van de gemeente nodig heb is zo'n veertig mille aan subsidie."
Of dat gaat lukken, is de vraag. "De Big Night zit niet in het Kunstenplan, dat is de meerjarenbegroting voor structurele subsidie aan evenementen", aldus een gemeentewoordvoerder. "Die loopt tot 2008 dus pas vanaf dán kan een festival weer subsidie voor meerdere jaren aanvragen. Voor 2006, 2007 en 2008 zal steeds 'per project' projectsubsidie moeten worden aangevraagd."

De 'Big Night' begon zeven jaar geleden in theater Diligentia en groeide uit naar een evenement van twee of soms meer dagen in de Koninklijke Schouwburg voor jaarlijks enkele duizenden toeschouwers. Stand-upkomieken als Sjaak Bral, Jason Stuart, Kristel Zweers en Jim Speelmans traden er op. In 2003 stuntte de Big Night door de veteranen van het legendarische satirische televisieprogramma Farce Majeure weer bij elkaar te brengen.

Wanneer er meer zekerheid is over wordt daar vanzelf spreken een update overgegeven.
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
15-03-05 - 14:14

Bron: Haagse Courant.


Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100