Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Wende valt in de prijzen!
Zangeres Wende Snijders heeft maandag de British American Tobacco Prijs 2004 gewonnen. De chansonnière ontving in de Amstelkerk in Amsterdam uit handen van juryvoorzitter Hans van Willigenburg een geldbedrag van 10.000 euro en een replica van een beeld van Yvonne Kracht.
De prijs, voorheen de Pall Mall Export Prijs, is een stimulans voor jonge talenten op het gebied van kleinkunst in Nederland. De prijs werd voor de 26e keer uitgereikt.

Volgens de jury weet Snijders met haar Franse lied een jong publiek te interesseren voor een genre waarvan vele dachten dat het geweest was. ,,Haar Franstalig programma toont respect voor een lange traditie en is eigenzinnig en van deze tijd'', aldus Van Willigenburg. De jury roemde haar durf en doorzettingsvermogen om een dergelijk programma in de theaters gespeeld te krijgen.

Prijzen

Het theaterprogramma van Snijders (197 ontstond ooit als afstudeerproject van haar opleiding aan de Kleinkunstacademie. Daar studeerde ze af in 2002. In 2001 won ze de eerste prijs en de publieksprijs van het Concours de la Chanson, dat ieder jaar in de Kleine Komedie wordt georganiseerd door de Alliance Française. Half februari ontving de zangeres nog een Edison in de categorie Luisterlied/Kleinkunst voor haar eerste cd Quand Tu Dors.
De British American Tobacco Prijs werd eerder gewonnen door artiesten als Marc-Marie Huijbregts, Thomas Acda, Trijntje Oosterhuis en Stef Bos. Door de tabakswet mocht de prijs geen Pall Mall Exportprijs meer heten, maar aan het karakter van de prijs is niets veranderd. Tetske van Ossewaarde ontving de eerste prijs in 1978.
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
07-03-05 - 20:20

Bron: ANP


Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100