Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:

Jarig:
> Mylene D’Anjou wordt vandaag 56
 
 
Edgard Eeckman met twee cabareteske theatermonologen
Cabaretier-theatermaker Edgard Eeckman speelt in de gezellige Bonbonnière van theater Tinnenpot in Gent (Tinnenpotstraat 21) twee eigen cabareteske theatermonologen. Op vrijdag, 1 april 2005 brengt hij er om 20 uur "De Spiegel van Fernand" en op maandag, 18 april 2005 om 20 uur "En toen werd het gezellig".


In "De spiegel van Fernand" vertelt Fernand wat hij ziet als hij in de spiegel kijkt. Hij ziet een man die is getrouwd met de mooie Cindy, de dochter van de rijke (stinkend rijk geworden door de kweek en verkoop van spruiten), sjieke familie de Wailliet-de Choux (tweemaal kleinde d!). Die familie heeft regels van wat hoort en niet hoort, veel regels, zéér veel regels. En Fernand Slagmeulders (geen enkele kleine d!) komt al vertellend tot de slotsom dat hij een hekel heeft aan regels.


In "En toen werd het gezellig" brengt Edgard het nachtelijk verhaal van Frans. Die zit om twee uur ’s nachts in de woonkamer en zijn vrouw en twee dochters liggen in bed, dus de controlefreaks slapen. Frans is dus even Master of the Universe! Stil hoeft hij daarvoor niet te zijn. Zijn vrouw slaapt diep, zeer diep. Ze kan trouwens niet diep genoeg slapen. Zeven meter onder de grond lijkt hem bijvoorbeeld een goede diepte voor zijn vrouw. Frans is niet mals voor de relatie met zijn partner, al heeft die zijn gevoel voor humor duidelijk niet aangetast. En op het einde van de voorstelling blijkt dat Frans juist datgene mist waarop hij zoveel kritiek heeft.


De 47-jarige Gentenaar Edgard Eeckman schrijft zijn theaterteksten zelf. Hij wordt gecoacht door Rik Gyles. Regieadvies komt van Pol Pauwels.


Edgard Eeckman staat niet voor het eerst op de planken. Hij volgde theaterlessen en speelt al meer dan 20 jaar mee met de theatergroep De Loofblomme in Sint-Denijs-Westrem. Hij volgde de cursus songwriting begeleid door Bram Vermeulen. Op dit ogenblik volgt Edgard ook een regieopleiding. Al vier opeenvolgende jaren gaat tijdens de Gentse Feesten een nieuwe voorstelling van hem in première. Ook in 2005 is dat het geval: dan speelt hij in theater Tinnenpot voor het eerst "Kan ik er wat aan doen?", het verhaal van hoe een topverkoper in latjes het contract van de eeuw in de wacht sleept.


De inkom bedraagt 7 EUR en reserveren is aangewezen. Reserveren kan op telefoonnummer 09 225 18 60 (tijdens de kantooruren - op speeldagen ook vanaf 18 uur). Voor meer informatie over cabaretier-theatermaker Edgard Eeckman en zijn programma’s kan men terecht op het internet: [url]http://www.edgard.be[/url]
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
27-01-05 - 14:14:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100