Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Jaap Robben debuteert met 'Twee vliegen'
Op 19 december zal de twintigjarige Jaap Robben debuteren met zijn cabarettel bundel 'Twee vliegen'. Het is een spetterende verzameling van laagdravende proza, one-liners, columns en zowel vrolijke als ontroerende gedichten. De teksten zijn stuk voor stuk origineel vormgegeven door Suzanne Hertogs van de Ontwerphaven. Ook de beeldgrappen in het boekje zijn werk van haar hand.

De gebundelde schrijfsels zijn een selectie uit zijn werk en worden uitgegeven door Uitgeverij Steunzool. Ze verschenen ondermeer bij NRC Handelsblad, CultOnline, Dagblad trouw, Zap! van Omroep Brabant TV, Plug In, Provincie Noord Brabant, Woeste Weduwe en Light-Verse scheurkalender 2005. Zijn werk gaat over pakjes melk, liefde, moedervlekken en andere wereldse zaken. Het spreekt zowel jongeren als ouderen aan blijkt uit de reacties en de opkomst bij optredens.

De afgelopen jaren won Jaap Robben verschillende prijzen waaronder in 2001 de Trouw Columnistenprijs, Kunstbende 2000, Write Now aanmoedigingsprijs 2003 en de NRC Examenverhalenprijs. Daarnaast had hij zijn eigen Real Life soap 'de Robbens' en zorgde voor ophef met zijn Juliana column in Zap!. Hij maakt radiocolumns, presenteert festivals, heeft een gitaar en beunt bij als cabaretier en acteur; kortom een ware cultuurprostituee.

Door het hele land treedt hij momenteel op als Cabaretteller, zowel op literaire avonden, festivals en scholen als in bibliotheken, theaters en in café's. Hij stond onder andere op het Sunsation festival 2004. Als Cabaretteller leest hij columns, gedichten en verhalen voor op een cabareteske manier. Dat leverde veel reacties en recensies op die te lezen zijn op de vernieuwde website [url]http://www.jaaprobben.nl[/url]

In café de Bruine Pij naast de Grote Kerk in Breda zal op 19 december om 17.00 uur de presentatie beginnen. Op het programma staan naast de presentatie, een cabarettel optreden van Jaap, optredens van Dorine Wiersma (Vara Laat) en muziek van de band van de maand van Brabant . De toegang is gratis en vrij toegankelijk voor iedereen.
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
16-12-04 - 14:14:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100