Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Rij 1 Stoel 1 uitzending 5 December
In het programma “Rij 1 Stoel 1” (een programma m.b.t. kleinkunst, muziektheater en cabaret) van Favoriet FM zijn zondag 5 december a.s. de volgende gesprekken te horen:

Schudden
“….mooi fysiek en vermakelijk…” (Trouw)
In 1994 wonnen Emiel de Jong en Noël van Santen (als Schudden voor gebruik) de jury- en de publieksprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival en ze werden tweede op het Camerettenfestival in Rotterdam.
Op dit moment zijn ze te zien met hun vijfde programma “Klam”. Schudden maakt fysiek, visueel, balorig, bizar, meeslepend, prikkelend en vooral humoristisch theater. Schudden laat zich lastig omschrijven. Je moet het ervaren. De voorstelling “Klam” is op 10 december te zien in het Posttheater in Arnhem. Martijn Jansen heeft een gesprek met Noël van Santen over de voorstelling.

Oudejaarsconference 2004 door Tim van der Sluijs
Verlangt u ook wel eens naar een cabaretier die niet continu staat te schelden; naar een cabaretier die shockeren niet verwart met maatschappelijk engagement? Verlangt u ook weer eens naar een cabaretier die niet grossiert in banale grappen, die zijn broek gewoon aanhoudt op het podium en die nog wat te melden heeft? Als u ook genoeg heeft van de zoveelste jumbo-size Mac Cabaret, ga dan naar de Oudejaarsconference van Tim van der Sluijs.
Een jaar lang heeft Tim voor u de kranten gespeld, actualiteitenrubrieken bekeken, weekbladen verslonden en internet gesurft. Hij vat het afgelopen jaar voor u samen in vijf kwartier eigenzinnig cabaret, scherp, snel en super actueel.
De Oudejaarsconference is o.a. te zien in Schouwburg Amphion te Doetinchem op 23 december a.s. In Rij 1 Stoel 1 een gesprek met Tim. Informatie www.cabaret.nl

Jaap Robben (maandelijkse Column)
Jaap Robben is een cabaretteller. Dat wil zeggen, hij leest cabareteske columns en gedichten voor die hij afwisselt met cabaret. Daarmee treedt hij door het hele land op en stond op een groot aantal podiums. Daarnaast schrijft Jaap ook freelance in opdracht voor verschillende tijdschriften en opdrachtgevers, gedichten, columns en verhalen. (O.a. “Provincie Noord Brabant” en tijdschrift “Plug In”.). Jaap won diverse prijzen. O.a. 1999: Trouw Columnistenprijs, 2002: NRC Examenverhalenprijs en hij schreef columns voor cabaretmagazine.nl nieuwsbrief en CJP. Hij schreef losse publicaties in o.a. NRC Handelsblad, Trouw en de Light verse scheurkalender 2005. Binnenkort zal er een boek verschijnen van Jaap! Informatie: www.jaap-robben.tk


Verder aandacht aan nieuwe CD’s en theatertips!!

De presentatie en samenstelling wordt gedaan door Martijn Jansen en de techniek is in handen van Peter van Emmenes. “Rij 1 Stoel 1” (een programma over cabaret, kleinkunst en muziektheater) is te horen op Favoriet FM tussen 10.00 en 12.00 uur op zondag 5 december a.s.


Voor meer informatie: [url]www.rij1stoel1.mysites.nl[/url]
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
27-11-04 - 14:14Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100