Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Rij 1 stoel 1
In het programma “Rij 1 Stoel 1” (een programma m.b.t. kleinkunst, muziektheater en cabaret) van Favoriet FM zijn zondag 10 oktober a.s. de volgende gesprekken te horen:

Wende
Wende Snijders (1978 ) won in 2000 het Concours de la Chanson. Zij ontving zowel de eerste prijs van de jury als de publieksprijs: een absoluut unicum in de geschiedenis van het Concours. In 2002 studeerde ze af aan de Academie voor Kleinkunst als zangeres en theatermaker. Komend seizoen zal ze in de Nederlandse theaters te zien zijn met haar chansonprogramma “WENDE”.
Enkele reacties:

“Soms heb je een talk of the town. (…) Er is een nieuwe opgestaan. Het gonsde door de stad. Ben je al geweest? Je moet erheen. (…) Wende Snijders. Zij is het. Ronduit prachtig. Mooie stem en wat opvalt: schitterend begeleid.” (Youp van ‘t Hek, VARA TV Magazine)
“Het optreden van kleinkunstenares Wende Snijders zorgde voor een stevig dankgebed, want koude rillingen liepen over de bezwete rug” (Paul de Leeuw, Vrij Nederland)
Op 28 september 2004 begint de landelijke tour van ‘WENDE’.
Wende bracht een deel van haar jeugd door in Guinee-Bissau in Afrika, waar zij op een franse school zat. In haar afstudeerjaar van de Academie voor Kleinkunst (2002) vatte ze haar liefde voor de franse taal op en ging zich toeleggen op franse chansons.
Ze won het Concours de la Chanson Française, zong bij Hommage à Brel en was zeer succesvol op het Boekenbal. Dit alles resulteerde in een theatraal chansonprogramma van een klein uur, dat zij speelde in het seizoen 2003-2004.
‘WENDE’ is nu uitgegroeid tot een avondvullende voorstelling met repertoire van o.a. Brel, Piaf, Barbara, eigen werk en eigen arrangementen. Ze wordt begeleid door haar eigen 5-mans orkest en geregisseerd door Ruut Weissman.
Onlangs is haar debuut CD verschenen (‘Quand tu dors’) waarin ze o.a. samenwerkte met het Metropole orkest en arrangeur Sebastiaan Koolhoven.
Martijn Jansen praat met Wende over haar CD en chansonprogramma.

• Wende is op 20 oktober a.s. te zien in Schouwburg Amphion, Doetinchem. Informatie/speellijst: [url]http://www.wende.nu[/url] .

Sharon Simon
23 Mei j.l. was Sharon te gast in Rij 1 Stoel 1. Sharon heeft haar stoute schoenen opgezocht en doet nu mee aan het Cabaret Festival Cameretten. Op 8 oktober a.s. zijn de voorselecties in Zwolle. In Rij 1 Stoel 1 praat Sharon over het Festival en haar belevenis. Informatie: [url]www.sharonsimon.nl[/url]
Martin van Dijk
“Ik ben een Drent” is de titel van een dubbel-CD met liederen uit het theater. De muziek van al deze liedjes is van Martin van Dijk. Jenny Arean, Adèle Bloemendaal, Hans Dorrestijn, Vera Man, Joost Prinsen e.a. zingen het. De teksten zijn van Jan Boerstoel, Frans Mulder, Lars Boom, Jurian van Dongen e.a. Martin van Dijk rolde in het cabaret op verzoek van twee leraren Nederlands die net Cameretten hadden gewonnen (in de jaren ’70). “Ik ben een Drent” is een prachtig overzicht! Martin van Dijk is samen met Hans Dorrestijn in het theater te zien met de voorstelling “Het naakte bestaan”. In Rij 1 Stoel 1 een gesprek met Martin van Dijk.

Jaap Robben (maandelijkse Column)
Jaap Robben is een cabaretteller. Dat wil zeggen, hij leest cabareteske columns en gedichten voor die hij afwisselt met cabaret. Daarmee treedt hij door het hele land op en stond op een groot aantal podiums. Daarnaast schrijft Jaap ook freelance in opdracht voor verschillende tijdschriften en opdrachtgevers, gedichten, columns en verhalen. (O.a. “Provincie Noord Brabant” en tijdschrift “Plug In”.). Jaap won diverse prijzen. O.a. 1999: Trouw Columnistenprijs, 2002: NRC Examenverhalenprijs en hij schreef columns voor cabaretmagazine.nl nieuwsbrief en CJP. Hij schreef losse publicaties in o.a. NRC Handelsblad, Trouw en de Light verse scheurkalender 2005. Informatie: [url]http://www.jaap-robben.tk[/url].

Verder aandacht aan nieuwe CD’s en theatertips!!

De presentatie en samenstelling wordt gedaan door Martijn Jansen en de techniek is in handen van Peter van Emmenes. “Rij 1 Stoel 1” (een programma over cabaret, kleinkunst en muziektheater) is te horen op Favoriet FM tussen 10.00 en 12.00 uur op zondag 10 oktober a.s.

Rij 1 Stoel 1 site: [url]www.rij1stoel1.mysites.nl[/url](in aanbouw)
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
27-09-04 - 06:06Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100