Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Dogtroep demonstreert bij Tweede Kamer
Met een metershoge nepgieter demonstreerde locatietheatergezelschap Dogtroep (ook wel: Theater van de verbeelding) woensdagmorgen in alle vroegte voor de ingang van de Tweede Kamer tegen de verlaging van zijn subsidie. Die gaat van 847.000 euro per jaar naar 250.000 euro.
Het gezelschap, dat min of meer aan de wieg stond van het locatietheater en nog altijd veel publiek trekt, ziet een en ander als een straf voor goed gedrag. Het vreest zelfs het einde van de troep, al liet het de moed niet zakken, vandaar de gieter. Die symboliseerde groeien en bloeien.
Het theatergezelschap maakte woensdag bekend dat regisseur en beeldend kunstenaar Henk Schut per 1 november artistiek leider wordt van Dogtroep.
Het besluit van staatssecretaris Van der Laan was overeenkomsitg het advies van de Raad voor Cultuur. Die prees Dogtroep wel om wat het gezelschap in het verleden voor het locatietheater heeft betekend, maar is niet gerust op de nu te volgen artistieke koers, mede door de prestatie van de recente tijd. Daarnaast denkt de Raad dat Dogtroep wel andere financiering kan vinden.
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
23-09-04 - 00:00

Bron: ANP.


Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100